2016: Winter in Scandinavië

2016-scandinaviaTijd. De tijd om iets te doen wat we al langer wilden: Scandinavië zien in de winter. Die tijd hebben we nu, dankzij mijn sabbatsverlof.
Vrij vanaf eind februari. Daarom in maart eerst 4 weken naar Zweden (en misschien Noorwegen). Skies mee, voor het geval, maar het wordt vooral een trektocht.
[Lees meer…]

Comments

 1. Jan te Brake zegt

  Hallo Fam. De Vries, wat hebben we genoten van jullie prachtige reis in Zweden, ook in de winter erg mooi.
  Wij zijn 4x in de zomer naar Zweden en Noorwegen geweest, altijd is het genieten, het is of die landen zo’n positieve energie uit stralen, je wilt altijd weer terug. Bedankt dat wij mee mochten genieten.
  Fam.te Brake

  • Dank, altijd leuk als er mensen meelezen! 🙂
   Eigenlijk waren we wat te laat, we hadden een maand eerder moeten gaan. Het grootste deel van de reis té warm weer, dik boven nul “tot in de dubbele cijfers”, zoals ze dat noemen op TV. We hadden gehoopt op meer “wintersportweer”, meer sneeuw in ieder geval!
   Neem zo’n camping in Umea: overdag één grote waterpartij (wat blijft staan op de bevroren ondergrond), ‘s avonds en ‘s nachts verandert dat in één grote ijsplaat waar je overheen moet lopen op weg naar het sanitair.
   In feite hadden we maar één dag met sneeuw, de camping in Jokkmokk was daarmee een heel leuk plekje. Als we het ooit over doen gaan we vroeger, begin februari!

 2. Dag Aloys en Femma.
  Ook ik heb weer meegelezen met jullie reis (en meteen de tip om voor het ontbijt een rondje te lopen even meegepikt uit de cursus van Femma!).
  Het blog las weer als een heerlijk reisboek. Dank daarvoor.
  De kans is groot dat wij, als voorjaar/zomer Scandinavie camperaars, mede door jullie prachtige plaatjes, bij de volgende bandenwissel winter- of allweather banden onder ‘de hut’ laten leggen..
  Ik kijk nu al uit naar het verslag van jullie volgende reis.
  Hartelijke groet,
  Marja Verburg (Enschede)

Speak Your Mind

*