2016: Winter in Scandinavië

2016-scandinaviaTijd. De tijd om iets te doen wat we al langer wilden: Scandinavië zien in de winter. Die tijd hebben we nu, dankzij mijn sabbatsverlof.
Vrij vanaf eind februari. Daarom in maart eerst 4 weken naar Zweden (en misschien Noorwegen). Skies mee, voor het geval, maar het wordt vooral een trektocht.

Eigenlijk wilden we meteen weg, eind februari, op de dag na moeders verjaardag. We zouden dan eind maart terug moeten zijn voor een tweedaagse cursus die Femma gaat doen.
Echter de cursus werd verplaatst, naar 10/11 maart. Daarom maar besloten om ná de cursus naar Scandinavië te vertrekken.

Camperplaats voor één camper naast de kerk in Escharen.Week 1
Vertrek op woensdag uit Kampen, via de cursus in Uden (Brabant) naar de Bergheimer Amateurfunk Flohmarkt bij Keulen. En dan: richting Puttgarden voor de oversteek naar Rødbyhavn in Denemarken. Daarna komt de veerboot Helsinggor naar Helsingborg in Zweden.
[Naar week 1…]

Aan zee bij de haven van Svanshall (Zweden).Week 2
Maandagochtend aan zee in Svanshall. De snelweg naar Stockholm, dan langs de Oostzeekust omhoog, noordwaarts. In Lulea op bezoek bij Anna en Mikael SJ2W. Via de poolcirkel naar Gallivare, ons noordelijkste punt. Van daaruit naar de skigebieden in midden-Zweden zakken.
[Naar week 2…]

Op weg naar het gehucht Lovliden.Week 3
Van Jokkmokk, aan de poolcirkel, verder naar het zuiden. Vilhelmina, een paar dagen op onze favoriete Zweedse camping. Dan verder over de E45 in zuidelijke richting. Voorbij Asarna eraf, de binnenlanden in. Vemdalen, Lunjedalen, Idre.
[Naar week 3…]

Kraanvogels, tienduizenden. Ze verzamelen zich begin april voor de trek naar het noorden.Week 4
Waarin we een huisje betrekken in Morokulien, voor de tweede keer Kristinehamn bezoeken en verder afzakken naar het zuiden om tienduizenden kraanvogels te zien. Via de zuid-Zweedse kust en de brug naar Denemarken.
[Naar week 4…]

Kleurrijke vakwerkgevels in de hoofdstraat.Week 5
Langs de noord-Duitse Fachwerkstrasse naar Wolfsburg. Bezoek aan het Volkswagenmuseum. Van Wolfsburg naar Essen-Borbeck, in de stromende regen: eten in de Stoombierbrouwerij. De reis besluiten in Uden: Femma’s terugkomdag van de cursus KeerDiabetesOm.
[Naar week 5…]