Archief voor februari 2016

Sabbatsverlof / Villa Rams Woerthe

Vakantie! Mok te koop op www.zazzle.nl/sabbatsverlofVoor de derde keer op rij (2008, 2012 en nu 2016) neem ik een half jaar vrij van mijn werk. Zolang de Levensloopregeling niet is afgeschaft spaar ik via mijn werkgever een percentage van mijn salaris.
Uit die ‘pot’ kan ik vervolgens een periode vrij nemen, in mijn geval: vanaf donderdag 25 februari t/m de zomervakantie. Op maandag 29 augustus word ik weer op het werk verwacht.
[Lees meer…]

Kleinere contests

Yaesu FT1000MP Mark VNaast de PACC (zie hieronder) heb ik in februari/maart nog recreatief meegedaan aan een drietal andere wedstrijden: de Amerikaanse ARRL International DX Contest CW (telegrafie), de CQ World-Wide 160-Meter Contest in ssb en volgend weekend de ARRL International DX Contest SSB (telefonie).
[Lees meer…]

2016 – PACC-contest

Femma PA3DWK achter de Yaesu FT847, 100W output op alle kortegolfbanden. Rechts de 20A-voeding, daar bovenop de LDG AT100 Pro II automatisch antennetuner. Het kleine kastje is een MicroHam USB II computer interface.De grootste, door Nederland georganiseerde, internationale 24-uurs radio-wedstrijd: de PACC-contest. Elk jaar in het tweede weekend van februari en ook Femma en ik doen zijn van de partij. Femma doet spraak (telefonie) en ik leef me uit in morse (telegrafie). En we hebben ons eigen record verbeterd!
[Lees meer…]