Contesten: december update

De shack zoals ie was, inmiddels wat spullen opgeruimd, in de verkoop. Ruimte voor wat nieuws ;-)Het laatste weekend van november was de CQ WW DX Contest in cw (telegrafie), het vervolg op de contest in de herfstvakantie. Enkele weken later, het weekend van 14 en 15 december, de jaarlijkse 10-meter contest, ook in cw. Zou ik weer op nummer 1 eindigen?

CQWW CW 2019
De laatste maanden van 2019 heb ik nog aan een drietal contesten deelgenomen. Allereerst was daar de grote, jaarlijkse CQ W(orld)W(ide) CW-contest op 23/24 november. Een telegrafiewedstrijd uitgeschreven door het Amerikaanse blad CQ Amateur Radio. Dat ging beter dan het jaar ervoor, toen ik wat problemen had met het loggen op mijn oude computer. Dit jaar 501 verbindingen.
De plaatjes laten de verschillende landen zien waarmee ik contact had, niet álle verbindingen.

De verschillende gewerkte landen in de CQ WW CW 2019.
RUS WW MM 2019
Een tweede contest waaraan ik heb meegedaan was de Russische World Wide Multi Mode in het weekend van 30 november/1 december. Een wedstrijd waaraan je kunt deelnemen met cw (telegrafie), ssb (spraak) of digitale modes waaronder RTTY (telex). Ik deed alleen telegrafie, dat vind ik het leukst. Ik maakte 100 verbindingen.

De Russische WW MM contest 2019.
ARRL 10m 2019
De laatste (en belangrijke) contest voor mij: de jaarlijkse 10meter-band contest van de ARRL (de Amerikaanse vereniging). Vorig jaar was ik in mijn klasse (telegrafie, max. 150 Watt) de nummer 1 van Nederland én Europa. Ik heb opnieuw mijn best gedaan maar de condities (wereldwijde reflectie van radiostraling) op 28 MHz, de 10meter-band, waren opnieuw  bar en boos. Slechts een dertigtal verbindingen met Namibië als uitschieter, mijn best DX.

ARRL 10m contest CW 2019

Mijn verslag van 2018.

Speak Your Mind

*