Logeerhond Fax

Dinsdag 14 Juni 2005
Vandaag hebben Hans en Sini onze logeerhond Fax gebracht.
We hebben ze samen uitgezwaaid, Fax maakte wat misbaar maar dat was maar kort. Wij gingen een afwasje doen en Fax ging in de hal liggen. Een strategische plek van waaruit hij alles kan overzien.Hans en Sini gaan 3 weken op vakantie naar Canada en zo lang blijft Fax bij ons.

We hebben met z’n drieen een eind gewandeld en voor het slapen gaan heeft Fax nog brokken en drinken gehad. Daarna zijn Aloys en ik naar boven gegaan, Fax slaapt in de hal onderaan de trap onder de kapstok. We hebben nog wel voordat we naar boven gingen de trap gebarricardeerd, want traplopen heeft hij inmiddels (hier) wel geleerd en met z’n drieen in het grote bed vindt hij best gezellig maar wij niet…

Woensdag 15 Juni 2005
De eerste nacht van deze logeerpartij, prima gegaan. Vanmorgen eerst een blokje om, daarna brokjes. De eetlust is goed, er de spijsvertering ook, gelukkig.
Vis gekocht, en vlees van Rodi en Vi-fit drink met melkzuurbacterien.
We gaan op tijd naar bed, vandaag voor Fax een rustig dagje.

Donderdag 16 Juni 2005
We hebben het een poosje gemist, maar nu weten we weer hoe het is om een waakhond te hebben.
Vannacht omstreeks 3 uur hoorde Fax allerlei geluiden voor de deur. Hij vroeg zich af of dat wel in orde was dus waarschuwde ons met zijn blaf. Bescheiden hoor, net genoeg om wakker te worden (ik wel, Aloys niet) om te zien wat er loos was. Aangezien het de buurman was die in zijn eigen auto rommelde en geen inbreker zijn we maar verder gaan slapen.
Tot om 6 uur 2 krantenjongens voor onze deur overleg hielden of de Volkskrant nou door de deur moest of een ander merk? Fax liet ze weten geen flauwekul uit te halen want achter deur lag hij te slapen dus geen grapjes!
Op het menu stond vanavond Rodi Rund met groenten en bruinbrood.

Na het eten nog een eindje om gegaan, mooi weer, lekker langs de molen gewandeld. Pootje baden in de IJssel, binnenschepen kwamen voorbij, natte voeten gekregen maar ach. Het was fijn om buiten te zijn.

Vrijdag 17 Juni 2005
Vandaag kregen wij bezoek uit Friesland: Wietse en Anja komen op bezoek en blijven (in hun eigen camper op onze oprit) logeren. Gezien de zomerse temperaturen vrijdag, zaterdag en zondag hebben we besloten om te gaan BBQ-en.
Fax kwam wel even kijken bijn de tafel maar liet zien dat hij keurig is opgevoed: aan tafel geen gebedel. Hij kwam wel lekker gezellig bij ons liggen nadat hij ook lekker had gegeten.

Zaterdag 18 Juni 2005
Zaterdag buiten ontbeten en koffie gedronken. Rond de middag stapte de visite weer op.
Aloys wilde nog even naar Zwolle om iets met Herman te overleggen.
Ik ben even de stad in geweest op zoek naar nieuwe schoenen. Wel iets gezien, niet de goede kleur. Dat wordt besteld.
Fax heeft geslapen, het was voor hem buiten wat te warm om lang en ver te lopen.

Zondag 19 Juni 2005
Vanmorgen vroeg opgestaan, eerst Faxie uitgelaten in de buurt. Hij piepte al een beetje dat we op moesten schieten: hoge nood.
Daarna besloten om naar de surfkolk te gaan, ‘s morgens zo vroeg is daar meestal nog niemand.

Fax vond het super dat we met de auto weg gingen, waarheen kon hem geloof ik weinig schelen. Maar het had hem niet aangestaan dat wij alsmaar met de auto ergen heen gingen zonder hem. Maar nu was HIJ eindelijk aan de beurt. Hij ging lekker op de achterbank liggen en zuchtte tevreden.

Tot we bij de surfkolk aankwamen, want dat vond hij super! Geen haltie om, lekker los lopen en rennen met een balletje om mee te spelen!

Daarna thuis in de tuin de kwasten tussen de tenen weggeknipt zodat daar minder snel modder in blijft plakken.
‘s Middags heeft Fax geslapen, terwijl wij op vaderdag-visite gingen in Hattem.
Terwijl we daar zaten ging de telefoon: Hans en Sini vanuit Canada. Hoe gaat het met onze hond? Nou, vrij goed, en het staat allemaal op het web-log. Misschien lezen ze het morgen vanuit Victoria.

Maandag 20 Juni 2005
Aloys moest al vroeg beginnen, maar ik niet! Daarom eerst de hond in de auto, lekker even samen naar de surfkolk. Niet te lang, 1 rondje maar vanwege de warmte. Nog maar half 9 en dan al warm. Dat belooft wat! Maar het was wel lekker om daar even te wandelen. Verder was het een rustige, warme dag.

Dinsdag 21 Juni 2005
Vanmorgen vroeg opgestaan, Aloys moest vroeg weg en ik ook. Onze vaste ronde gedaan via de Venedijk om de PZ-school heen. Dat is 20 minuten, en daarna heeft hij geslapen tot Aloys thuis kwam.

Woensdag 22 Juni 2005
Op woensdag werkt Aloys thuis voor zichzelf, en kan hij zelf zijn tijd indelen. Omdat het nog steeds erg warm is, is Aloys ‘s morgens vroeg met hem naar de kolk geweest. Faxie heeft ontdekt daar je eigenlijk heel fijn kan zwemmen…

Donderdag 23 Juni 2005
Vanmorgen vroeg opgestaan, Aloys moest vroeg weg en ik ook. Onze vaste ronde gedaan via de Venedijk om de PZ-school heen. Dat is 20 minuten, en daarna heeft hij geslapen tot Aloys thuis kwam.

Vrijdag 24 Juni 2005
Vanmorgen vroeg opgestaan om te gaan wandelen bij de kolk.

Daar was het ‘s morgens vroeg al vrij warm, niet fijn. De rest van de dag hebben we ons rustig gehouden, het was buiten 35 gr. Binnen konden we het beneden op 24 gr. houden, boven was het tegen bedtijd 27 gr. Alles tegen elkaar open gezet maar dat hielp niet. Beneden op de bank gaan slapen.

Zaterdag 25 Juni 2005
Vanmorgen om 5.00 uur wakker geworden doordat het onweerde. Ramen iets dichter voor de regen, verder geslapen tot half 8. Toen voor de 2e keer onweer niet zo dichtbij. Fax was onrustig, ik dacht misschien heeft hij hoge nood dus hem uitgelaten. Dat vond hij niet zo fijn, hij bleef dicht bij me lopen. Het lijkt er op dat hij niet van onweer houdt.
‘s Morgens ben ik naar de kapper geweest en op de terugweg boodschappen gedaan. Voor ons allemaal vis meegenomen, lekkere zoute harinkies. Lust Fax wel.

‘s Middags gewandeld, o.a. naar het park. Daar was een feest aan de gang, met kraampjes en een muziektent en veel mensen en kinderen, gezellig. We zijn gaan kijken.
Eerst nog bij de slager langs geweest, moest Fax buiten wachten. Er zat maar 3 meter tussen ons, plus een grote ruit tot aan de vloer maar dat had hij niet in de gaten. Hij voelt zich geloof ik wat in de steek gelaten…

Zondag 26 Juni 2005
We zijn in Zwolle bij moeder en Wim gaan koffie drinken, Faxie mee in de camper. Op de heenweg onderweg uitgestapt om vast een stuk te lopen.
Later in Kampen uitgestapt bij de kinderboerderij, via het park terug gewandeld.

Maandag 27 Juni 2005
‘s Morgens later begonnen, eerst thuis gewerkt. Voor vertrek een eind gewandeld door de wijk, daarna Fax eten en water gegeven. Hij heeft geslapen tot Aloys thuiskwam.
‘s Avonds heeft hij lekker vlees met brokjes gegeten.

Dinsdag 28 Juni 2005
Vanmorgen vroeg opgestaan, Aloys moest vroeg weg en ik ook. Onze vaste ronde gedaan via de Venedijk om de PZ-school heen. Dat is 20 minuten, en daarna heeft hij geslapen tot Aloys thuis kwam.

Woensdag 29 Juni 2005
Vandaag had Aloys een afspraak met Arthur, de programmeur van de Campersite. Om 11.00 uur moest hij in Amsterdam zijn. Het was mooi weer dus ging hij op de motor. Maar eerst heet hij “het hondje” uitgelaten. Toen hij thuiskwam weer met Faxie gewandeld, want ik was pas ‘s avonds om 10.00 uur thuis. Dat kwam omdat ik momenteel 1x per week ga squashen met mijn neef Richard de Weerdt, in Zwolle.

Donderdag 30 Juni 2005
Vanmorgen vroeg opgestaan, Aloys moest vroeg weg en ik ook. Onze vaste ronde gedaan via de Venedijk om de PZ-school heen. Dat is 20 minuten, en daarna heeft hij geslapen tot Aloys thuis kwam.

Vrijdag 1 Juli 2005
Vanmorgen was Aloys het eerst in de kleren, daarom heeft hij Faxie uitgelaten.
Daarna kreeg hij lekkere kwark, waar ik de wormpilletjes in verstopt heb.
‘s Middags was ik vroeg thuis, nadat ik bij de visboer nieuwe haring had gekocht, ook 2 voor Fax. Jammie!
Aan het eind van de middag zijn we met zijn driexebn nog even naar de Surfkolk geweest, in IJsselmuiden. Lekker rennen en zwemmen!

Zaterdag 2 Juli 2005
Zaterdagmorgen eerst Faxie uitgelaten, daarna haalde Aly mij op. We reden naar het station in Dalfsen waar we mijn vroegere collega Petra en haar zus Monique troffen. Na een bakje koffie uit de thermosfles (het terras was nog niet open) werden de skates ondergebonden en gingen we op weg naar Vilsteren. De route ging via de Steile Oever en bij De Stuw over de Vecht.
In Vilsteren was het gezellig met rommelmarkt, poffertjeskraam en palingrokerij.

Onderweg hielden we zo nu en dan natuurlijk pauze om de voeten
te luchten en zo.

Zoals je ziet ging de terugweg langs het prachtige kasteel Vilsteren.

Zondag 3 Juli 2005
Zondagmorgen beetje uitgeslapen, tegen 12.00 uur bij moeder in Zwolle koffie gedronken. Daarna met Fax gewandeld bij de surfkolk, intussen al vrij warm.
‘s Middags zijn we in slaap gevallen, ik op de bank, Aloys in de stoel, Fax op zijn plek onder de kapstok.

Maandag 4 Juli 2005
Op maandag moeten we weer aan het werk. Onze vaste ronde gedaan via de Venedijk om de PZ-school heen. Aloys is vanmorgen vertrokken met de camper op schoolkamp (2 dagen, maandag heen, dinsdag terug) maar vanwege het slechte weer is het afgelast. Eigenlijk zou ik daarom vroeg naar huis om de hond uit te laten, maar nu doet Aloys dat. ‘s Avonds gewandeld in de buurt o.a. langs de molen op de dijk.

Dinsdag 5 Juli 2005
Weinig bijzonders. Ik ben gewoon naar het werk, Aloys is thuis bij Fax. ‘s Middags kwamen er nog een paar collega’s van ‘m op bezoek, Fax gedroeg zich voorbeeldig. Iedereen vindt ‘m een erg leuke hond! (Commissares Fax noemen ze ‘m…)

Woensdag 6 Juli 2005
‘s Morgens eerst naar het werk tot 12.00 uur. Daarna met Fax naar de hondekapper!
Omdat zijn baasje hem in bad heeft gestopt voordat hij kwam logeren is hij wel lekker zacht maar alle winterwol zit nog in zijn vacht en die zit los. Dit geeft Fax veel jeuk en ons erg veel los haar.

Ik ken van de tijd dat we zelf honden hadden nog een zeer vriendelijke en capabele dame die er voor gaat zorgen dat hij in xe9xe9n keer van al dat losse haar af is. Esmeralda heet ze en haar Hondenkapsalon heet Astrea.

  

Nou, dat was een hele klus. Esmeralda heeft regelmatig stagiaires en hier wordt Fax in bad gedaan door Baba, een stagaire uit Urk.
Fax werd eerst ingezeept met gewone shampoo, daarna nog een keer met speciale. Vervolgens werd met een “waterblazer” warme lucht tussen zijn vacht geblazen waardoor de losse wol uit zijn vacht werd geblazen.
Het kwam nu goed uit dat Fax thuis door de baasjes wel eens wordt gestofzuigd want daar leek dit veel op, waardoor hij er gelukkig niet zo erg van onder de indruk was.
Daarna werd met een speciaal wolharkje nog heel veel wol uit de vacht gehaald, wat soms nog niet zo gemakkelijk was bijv. bij de borst of broek maar met wat speciale olie en een deskundige hand is het toch gelukt.

Tot slot werd, om hem helemaal netjes er uit te laten zien en voor het gemak, aan de voeten en benen het lange haar wat ingekort zodat er minder vuil in blijft hangen. Zoals je ziet komt hier de bazin zelf er aan te pas voor de “finishing touch”.
Uiteindelijk is iedereen is vol lof, zowel over zijn gedrag als over zijn uiterlijk, en ga ik met een schone frisse hond weer op huis aan.
En Fax? Die is nu wel een beetje moe van zo’n opwindende middag. Zijn allereerste bezoek aan een hondenkapper ooit, en hij heeft het prima gedaan!

Donderdag 8 Juli 2005
Weinig bijzonders. Aloys is thuis bij Fax, ik reis door het land. Om half 9 in Hoogeveen, om half 2 in Leeuwarden en om 4 uur in Heerenveen.
‘s Avonds nog naar Zwolle, neef Richard is jarig. Aloys zegt tegen mij: ga je mee? en Fax staat klaar bij de achterdeur. Dus mocht hij ook mee. Braaf in de auto gewacht, en op de terugweg ergens onderweg heeft Aloys ons afgezet zodat we nog een mooi stuk konden wandelen. Het schiet al op, nog maar 2 nachtjes slapen………

Vrijdag 8 Juli 2005
Vandaag Aloys en ik allebei werken, een saaie dag met regen.
Morgen brengen we Faxie weer naar huis, baas en vrouwtje landen vandaag op schiphol.
Maar vanavond zijn we na het eten (van ons niet van Fax) een eindje om geweest met de fiets.

Nou, dat valt nog niet mee met Fax. Na een hele dag uitrusten wil Fax de energie er wel even uit lopen, en vindt hij het een prachtig spel om te proberen om de fiets voor te blijven. Het resultaat is dat ik met fiets en al wordt voortgetrokken, en voorzichtig moet zijn want deze fiets heeft handremmen, dat is eigenlijk niet zo handig. Maar daar heeft Fax geen verstand van, hij vindt het gewoon lekker om te rennen. Tot hij ineens een noodstop maakt omdat hij iets kwijt moet. Het komt op als p……..

Zaterdag 9 Juli 2005
Aan alles komt een eind, aan de vakantie van Hans en Sini en dus ook aan deze logeerpartij. Alle spullen van Fax moeten weer bij elkaar gezocht worden, en in de auto gepakt.

En de hond zelf moet natuurlijk ook mee. Zoals je ziet zit hij er helemaal klaar voor, weinig kans dat je hem vergeet.

Een hartelijk weerzien, Faxie is weer thuis.
Hier wordt het vrouwtje Sini als eerste begroet, daarna baasje Hans. We hebben mooie foto’s gezien, en een groot stuk van de film. Mooi land Canada, misschien gaan wij er ook nog eens kijken. Daar komt dan misschien ook wel een web-log over, wie weet.

De hondenkapster heeft haar werk heel goed gedaan, complimentjes voor zo’n mooi uitziende hond alom, en: hondekapsalom Astrea heeft er een vaste klant bij! Hondenkapsalon Astrea, Burg. Oldenhoflaan 44, Kampen Tel.  038-3313300, vraag naar Esmeralda.