Santos, onze nieuwe logeerhond

Na de dood van Fax, de Duitse Herder die regelmatig bij ons kwam logeren, hebben Hans en Sini nu een nieuwe hond, Santos. Santos is inmiddels 10 maanden oud en brengt voor het eerst een nachtje bij ons door.


zaterdag 8 december 2012
Santos is een flink uit de kluiten gewassen Duitse Herder, nog een beetje groter dan Fax al was. Nadat Hans en Sini waren vertrokken, zijn we in de camper gestapt om eerst maar eens een stevige wandeling te gaan maken in het Abbertbos.

Ondanks dat het enorme wildebras is, met nog weinig training achter de rug, viel het wandelen met Santos (uiteraard aan de riem) erg mee. Na zo’n 50 minuten waren we terug bij de camper en werd het ook al donker. Tijd om naar huis te gaan!

Femma maakte in 2005 een hele pagina over Fax.

zondag 9 december 2012
Tegen 23.00 uur gisteravond zijn we naar bed gegaan. Voor de zekerheid nog een plaatje triplex onderaan de trap gezet, om te voorkomen dat Santos de trap op komt. Thuis mag ie ook niet naar boven, en hier slaapt ie in de hal onderaan de trap.

Eigenlijk hebben we onze logee daarna niet meer gehoord. Ook toen ik tegen 6 uur vanochtend even naar de badkamer ging, reageerde hij daar niet op. Tot half negen hebben we geslapen, en Santos hield zich keurig stil! Wel was hij heel blij ons weer te zien, toen we beneden kwamen.

Femma is met Santos gaan wandelen. Omdat hij zo sterk is én het is ook nog glad buiten, heeft ze ‘m een ‘halti’ omgedaan: een bandje om de nek én de snuit, waarbij de riem wordt vastgemaakt onder de kaak van de hond. Wanneer hij nou trekt buigt zijn hoofd naar achteren. Dat vindt de hond in eerste instantie niet leuk, maar “het vrouwtje” over beijzelde straten voortsleuren is ook niet leuk… 😉

Nu, na het ontbijt, is ie er lekker bij gaan liggen. Wel die man met die camera in de gaten houden natuurlijk…

Zondag, aan het eind van de ochtend, nog maar een wandeling in het bos. We gaan nog een keertje met de camper naar het Abbertbos, maar nemen nu een andere route.

Het grootste deel van de wandeling is het mooi, zonnig weer. De temperatuur is gestegen naar 6 graden en door de regen ‘s ochtends is alle sneeuw vrijwel verdwenen. Jammer van die stevige bui, de laatste 100 meter terug naar de auto… Nu zijn we nog allemaal flink nat!

Eenmaal thuis, rond 14.00 uur, verslechtert het weer nog verder. Wind en buien. We eten een boterham, Santos ook. Straks komen zijn baasjes ‘m weer ophalen. Het uit-logeren is succesvol verlopen!

Comments

  1. Hans de Graaf Sini Groothuis zegt

    Geweldig dat het logeren zo goed ging, daar zijn we heel blij mee. Indien het niet goed was gegaan hadden wij de vliegvakanties geschrapt. Een dierenpension, zo goed als ze mogen zijn, komt voor ons niet in aanmerking.
    Dank je wel Aloys en Femma.

Speak Your Mind

*