Elfstedencontest 2018

Joeri PE5JW, de mast en de campers.Het derde weekend van November: de jaarlijkse Friese Elfsteden Contest. Joeri PE5JW en ik opnieuw naar de stad IJlst, waar geen actieve radioamateur is die deelneemt aan deze wedstrijd.

Joeri had overal video-cameraatjes opgesteld, misschien komt er nog een film!Net als de afgelopen jaren zij wij weer “vliegende keep”. Omdat de 11-steden in de wedstrijd tellen als bonus, moet er natuurlijk wel vanuit élke Friese stad ook sprake zijn van radio-activiteit. Wij vertegenwoordigen dan IJlst, waar anders geen activiteit zou zijn.

Het ging op zich niet veel anders dan in voorgaande jaren, behalve dan dat Joeri weer actief was in de 80meter-band en niet op 40meter, zoals vorig jaar werd uitgeprobeerd. Dat was geen succes, dus gelukkig weer terug naar 80meter.

Zoals gebruikelijk mooi weer, zonnetje, maar wel koud. Met de kachel aan in de camper echter prima uit te houden! Meer foto’s en verslag bij de wedstrijd van 2017.

Onze route op APRS: via de polder heen, over Zwolle terug.Op de terugweg zijn we nog bij Allard PA7AVS van AVSTechniek langs geweest om een betere en zwaardere zelfremmende lier op te halen voor mijn nieuwe mast. Allard zit iets ten noorden van Grouw. Daarna via Heerenveen – Zwolle terug naar Kampen.

Speak Your Mind

*