Florida!

We vliegen met de nieuwe Dreamliner van Tui, een Boeing 787-8 met callsign PH-TFK.Twee weken naar Florida, onze eerste reis ooit naar de Verenigde Staten! Met onder meer Orlando, Hamcation 2019, het Kennedy Space Centre, de Everglades, Miami en de beroemde Keys met een overnachting in de tropen op Key West. 
Naar Florida, hoe kom je erop? En waarom Florida? Dat heeft een kleine voorgeschiedenis. 

Femma zet al haar foto’s op https://www.femma.nl/2019-orlando-florida.html
Friedrichshafen
Afgelopen jaar waren we de gehele meimaand in Frankrijk met de camper. Op de terugweg kwamen we via Zwitserland aan in Friedrichshafen, Zuid-Duitsland. Daar is elk jaar een 3-daagse internationale beurs voor radioamateurs, de Hamradio.

Van links naar rechts: Truus en Cathrinus PE1AEO, Peter PA2PME (met blauw oog!), Jenny en Dick PA0DFN.We waren er al vroeg, op dinsdag, terwijl de beurs van vrijdag t/m zondag wordt gehouden. We kozen een aardige plek op de camperplaats naast de beurshal, er was nog ruimte genoeg. Tot onze verrassing stonden Peter PA2PME en Lidy, uit Zwolle, vlakbij ons. En er was ruimte gereserveerd voor nog een aantal radioamateurs uit de regio, waaronder Dick PA0DFN en Jenny, Ton PE1PBQ en Thea, Cathrinus PE1AEO en Truus. Allemaal met de camper.

Dick en Jenny, jolig bij de opbouw van de Hamcation-stand op de Hamradio in Friedrichshafen.We vormden daar een Nederlands clubje tussen honderden radioamateurs van allerlei nationaliteiten. Peter en Lidy stonden die 3 dagen zélf op de beurs met een stand van de Amerikaanse Hamcation, een soortgelijke radiobeurs, de derde grootste in de wereld. Ons groepje hielp wat mee met transport, stand opbouwen of ook een uurtje in de stand. Daar kwamen Peter en Lidy met de vraag: kunnen we niet met een groep naar de beurs in Florida, volgend jaar februari?

Lidy en Peter achter de Hamcation-stand.Om een lang verhaal kort te maken: Peter en Lidy hebben 15 jaar in Florida gewoond en zijn sinds vorig jaar terug in Zwolle. In Florida kennen zij de weg, gedurende een aantal jaren waren zij zélf mede-organisator van die beurs. Ik dacht: naar Florida voor een radiobeurs, daar heeft Femma vast geen trek in…” Femma echter vond het geen slecht idee, de eerste keer naar de VS met mensen die dit vaker hebben gedaan, er zelfs hebben gewoond. Dus we gaan!

Naar Florida
Het groepje bestaat uiteindelijk uit 6 personen: Peter en Lidy vertrekken eerder, zij hebben daar ook nog een zus wonen en gaan een maand. Wij reizen samen met Dick en Jenny en gaan 16 dagen. Via Tui boekten we de reis met twee appartementen in Orlando en een huurauto voor de gehele periode. We vertrekken op donderdag 31 januari en verheugen ons op leuke uitstapjes, met zijn vieren of met zijn zessen.

Het Westwinds Inn hotel in Key West. Het is maar voor één nachtje, maar het ziet er veelbelovend uit!Maandag 4 t/m woensdag 6 februari gaan we met zijn vieren via Miami (aan de oostkust) over de beroemde Florida Keys naar Key West, een kleine 600km. Daar overnachten we in het Westwinds Inn, een mooi hotel in koloniale stijl. Op de terugweg bezoeken we de Everglades en reizen we langs de westkust. We gaan ook nog een dag naar het Kennedy Space Centre.
De beurs is vrijdag 8 t/m zondag 10 februari. Eén van die dagen zullen we zelf meewerken als vrijwilliger op de beurs, met allemaal Amerikaanse radio-collega’s. En dan hebben we nog 3 dagen over, voor we op donderdag 14 februari terugvliegen naar Nederland.

Ons adres in Florida:
The Enclave Hotel & Suites
6165 Carrier Drive
Orlando FL 32819
Verenigde Staten
Google map

Comments

 1. Hans en Sini zegt

  Gaan we zeker doen. Een fantastische reis . Gr. Hans en Sini ?

 2. Eef en Geertje zegt

  Geniet ervan en overlaadt ons met fotos!!

 3. Ja foto’s ! 😉

  Veel plezier

 4. Duidelijk dat jullie genieten. Veel plezier gewenst.
  Groeten uit Veenendaal.

 5. Mark pa4m zegt

  Leuk om jullie belevenissen in FL te lezen. En veel van wat ik lees is herkenbaar voor me. Eind jaren 90 was ik 2 weken in FL en heb diverse plekken bezocht die jullie nu ook aan doen.

 6. Piet PE1ADY zegt

  Geweldig mooi om mee te kijken op whatsapp en maandag of dinsdag naar de Cape, Nasa.
  Suk6
  Gr. Piet

 7. Jeroen HB9FXF zegt

  Gaaf , Ik ben jaloers 🙂 Maar vooral veel plezier gewenst in Florida, de winter is de beste periode om er te zijn! februari 2009 waren wij voor het laatst in Florida, we wilden eigenlijk een ronde door Florida maken maar we zijn gestrand in Key West, Hotel Curry Mansion Inn, ook zo’n prachtig koloniaal hotel. maar het was zo gezellig dat we nog wel een keer naar Florida moet om de rest te zien 🙂

Speak Your Mind

*