Weekend Rosmalen 2017

Overnachten bij de bierbrouwerij in Oijen.Dit jaar het vieren van mijn verjaardag maar eens overgeslagen. In plaats daarvan een weekendje weg met de camper. Bestemming, op zaterdag, de Radiomarkt in het Autotron te Rosmalen.

Vrijdag 10 maart 2017
We zijn in de loop van de vrijdagmiddag vertrokken. Druk in Nederland, maar gelukkig verliezen we weinig tijd aan de gebruikelijke files.
Om 17.00 uur zijn we bij de parkeerplaats van het Autotron. Mooi op tijd om te zien dat die parkeerplaats is afgesloten met slagbomen én dat de exposanten, die reeds vandaag hun stands hebben ingericht, allemaal om 17.00 uur het terrein moeten verlaten. Engelsen, een Hongaar, Duitse campers, allemaal moeten ze weg. Ook voor ons dus maar even verder kijken naar een andere overnachtingsplek.

Stemmige foto, de voorkant van de website van de brouwerij.Optie 2 is de camperplaats in Oss. Eerst € 6,50 maar nu gratis (bij gebrek aan belangstelling?). Voor nood zouden we hier wel willen staan, maar onze nood is niet zo hoog… We verlaten dit grote, kale geasfalteerde plein en rijden door naar optie 3: een plekje bij een boerderij annex bierbrouwerij en restaurant. Kunnen we meteen lekker uit eten!

In het restaurant van de bierbrouwerij.  In het restaurant van de bierbrouwerij.  Ochtendzonnetje op zaterdag rond 07.00 uur...
Nog voor zessen hebben we ons (als tweede camper) geïnstalleerd op de parkeerplaats van Bierbrouwerij Oijen aan de Maas. Een goede keus, van hieruit is het morgenochtend amper 20km naar het Autotron. We maken het bed vast op, dat is dan maar klaar, en gaan het restaurant in. Vanwege mijn verjaardag morgen maken we er maar iets feestelijks van, we gaan Bourgondisch braaien!
Overnachting: gratis, als je komt eten.

Op de parkeerplaats van het Autotron in Rosmalen.Zaterdag 11 maart 2017
Mijn 62e verjaardag! We zijn er vroeg uit, we willen hier om 07.30 uur vertrekken. Dan hebben we voor 8 uur een parkeerplaats bij het Autotron (foto rechts) en gaan we daar, op de parkeerplaats, op ons gemak ontbijten. De kassa’s openen om 08.00 uur, de hal om 09.00 uur. Ik ga naar de radiomarkt, voor Femma hebben we de fiets meegenomen. Femma wil een paar uurtjes Rosmalen in.

De route op zaterdag, van en naar het Autotron (linksonder) en de overnachtingsplaatsen (rechtsboven).Tegen drie uur in de middag ben ik terug bij de auto, Femma is er een half uurtje later. Omdat het nog wat vroeg is voor een overnachtingsplaats besluiten we eerst nog een paar geocaches te gaan zoeken (en vinden).

We komen terecht op de Maasdijk bij Macharen waar een vijftal geocaches achter elkaar te vinden zijn. Een mooie wandeling over de dijk en het is nog steeds aardig weer. Bovendien vinden we ze alle vijf, ook die ene waarvan op internet stond dat die zo moeilijk te vinden was 🙂 .

Die geocache moet hier toch ergens zijn... Femma vindt 'm wel!  Alweer lastig te vinden...  Op de veerboot over de Maas.
Uitzicht over de Maas vanuit de camper...Tegen zessen nemen we de veerboot naar de noordkant van de Maas bij het dorpje Maasbommel. Hier hebben we al eens eerder overnacht, met uitzicht op de Maas, en dat is goed bevallen.
Ons “eigen potje” vanavond is gerookte zalm met een zelfgemaakte maaltijdsalade en een glas wijn. Ook niet verkeerd…
Overnachting: € 10 te betalen bij het restaurant.

Aan de Maas in Maasbommel.Zondag 12 maart 2017
Ik ben er op tijd uit en ga even op Femma’s fiets het dorp verkennen. Het is zo’n typisch dijkdorpje met fraaie oude huizen erlangs. En de stilte van de vroege zondagochtend, mét zon, is ook heel aanlokkelijk. De nieuwe camera (een Canon G7x Mark II) gaat mee in de jaszak.

Het dorpje Maasbommel.  Oude dijkhuisjes in Maasbommel. De Citroën DS die eraan komt is ook niet meer de jongste...  De fraai gerestaureerde tramremise uit 1901 in Druten, in gebruik geweest tot 1934. Hier vonden we een geocache.
Na het vertrek uit Maasbommel doen we nog een paar geocaches voordat we weer op huis aangaan. Eén geocache vinden we in Druten, bij de oude tramremise uit 1901, foto hierboven (rechts). De overige vier geocaches van vandaag vinden we bij (of dichtbij) de Waal. Zoals hieronder, langs de dijk.

Zo nu en dan is het éventjes druk op de dijk!
Tegen het eind van de middag zijn we terug in Kampen. Op tijd, want ik moet ook nog wat dingen voorbereiden, voor school. Het was een leuk weekend!

Speak Your Mind

*