Weekendje Brabant

Camperplaats Het Uilennest in Hurwenen, omgeving Zaltbommel. Een prima plekje voor € 12,50 incl. stroom, water, toilet legen enz.Femma heeft zaterdag een (voorlopig) laatste terugkomdag in Uden voor het pilot-programma “Keer diabetes om”. Dat mag dan pas op zaterdag zijn, we vertrekken vast op donderdag, tegen het eind van de middag. We maken er weer een weekendje van…

Donderdag 6 oktober 2016
Het is kwart over vier wanneer we Kampen uitrijden, richting Utrecht. Laat, maar er was nog van alles te doen.
Tot Nijkerk viel er redelijk te rijden op de A28, daarna begonnen de (langzaam rijdende) files. Dan besef je weer eens dat het een voorrecht is als je op de fiets binnen 10 minuten op je werk bent én na afloop weer thuis!

De bijzondere ingang (nu uitgang) van de camperplaats in Hurwenen.Femma wil morgenochtend graag even bij een grote winkel in Ammerzoden kijken, dus we zoeken onderweg met de iPad op internet naar een camperplaats om te overnachten. Het wordt een champignonkweker in Hurwenen, dichtbij de Waal, die achter het bedrijf een ruim veld heeft aangelegd voor max. 10 campers (zie foto boven). Prima plekje voor de nacht!

Misschien een leuk ornament voor in de tuin?Vrijdag 7 oktober 2016
Het is al tegen half negen nu ik dit zit te typen. Ontbijten hebben we al gedaan, nu nog wassen en aankleden dan kunnen we straks naar Ammerzoden. Het is binnendoor slechts 13,7 km, door het Land van Maas en Waal: we staan bijna aan de Waal, de Maas stroomt enkele kilometers zuidelijker.

Na Ammerzoden gaan we richting Oss, ook nog even kijken bij een bedrijf. Dan door naar Maaseik (België) waar we iets gaan ophalen voor familie.
Op landgoed Blauwrijk.Van Maasbracht terug naar het noorden, kunnen we mooi overnachten op Landgoed Blauwrijk bij Uden (foto links) waar Femma morgenochtend wordt verwacht.
We horen een vreemd geluid en wat blijkt: een luchtballon is bezig vlak bij ons (amper 200m) te landen in een kaal maisveld. Gauw even een paar foto’s genomen!

Op slechts een 200m van onze overnachtingsplek landt een ballon...

De antenne staat al overeind voor de SAQ-ssb contest om 14.00 uur.Zaterdag 8 oktober 2016
Femma heeft vandaag cursus, ik zet mijn 7m lange hengel met antenne op, dan kan ik vanaf 14.00 uur Nederlandse tijd nog mooi even meedoen met Scandinavian Activity Contest!

Klaar voor de wedstrijd!

De 52 verbindingen in deze contest.Ik heb alleen de 20m-band gebruikt (14.150-14.350 KHz) met een maximale output van slechts 5W. De sectie QRP dus, zenders met laag vermogen. Desondanks tussen 14.00 uur en 17.00 uur nog 52 verbindingen. Veel Finnen, Zweden, 2 x Ålandseilanden en 2 x IJsland. De Denen en Noren waren te zwak (té dichtbij), die hoorden mij niet.
Ons plekje aan de Maas.
Rond half zes verlaten we Landgoed Blauwrijk om te overnachten aan de Maas, bij de veerboot van Maasbommel. Een officiële camperplaats (€ 10 incl. stroom), wij zijn de enigen. Wel met mooi uitzicht op de Maas en de ondergaande zon. En zo nu en dan komt er een schip langs…

De ondergaande zon vanaf de veerboot, tijdens de oversteek.

Zondag 9 oktober 2016
Ik wil vandaag op tijd thuis zijn. Morgen begint een ‘activiteiten-week’ op school, dan ga ik onder meer Geocachen met groepjes 3-Havo en 3-Vwo. Daarvoor moet ik nog het nodige op papier zetten en printen en ik wil liever niet in tijdnood komen.

Comments

  1. Zo te horen weer een leuke trip geweest.

  2. Ach ja, je bent er lekker even uit. En ik hoefde me op zaterdagmiddag niet te vervelen 😉

Speak Your Mind

*