Weekendje Friesland, Brabant en Duitsland…

Overnachten aan het haventje van Oudega (Friesland).Donderdagochtend, beiden een afspraak met de tandarts in Leeuwarden. Vrijdag een afspraak in Kampen, zaterdag in Uden (Brabant). We gaan maar met de camper, dan blijven we hier en daar gewoon een nachtje over, alsof het vakantie is!

Donderdag 1 september 2016
Donderdagochtend om 09.10 uur verlaten we Kampen op weg naar de tandarts in Leeuwarden. Dolf Wiersma, die 35 jaar lang onze tandarts was, is met pensioen en we gaan kennis maken met Annelies Valentijn, zijn opvolgster. We hebben wel overwogen om dan nu (eindelijk) een tandarts in Kampen te zoeken, maar de uitnodiging van de opvolgster lag er al, dus tóch maar weer naar Leeuwarden, waar we woonden tussen 1981 en 1986.

Femma strooit de as van onze hond uit in het water van de Groene Ster buiten Leeuwarden.Nog wat bijzonders; we nemen het blik met de as van onze hond Bas mee, onze grote Hovawart die we in 2000, 14 jaar oud, hebben laten inslapen en cremeren. Al die tijd stond het blik bij ons in de kast, met de bedoeling het nog eens uit te strooien in het recreatiegebied “de Groene Ster” bij Leeuwarden.
Hier gingen we vroeger altijd wandelen met vrienden en de gezamenlijke honden, de honden konden hier zwemmen, rennen en ravotten. Vandaar de keuze voor dit recreatiegebied.

De volgende bestemming: het haventje in het dorp Oudega (Aldegae) waar we met de camper kunnen overnachten. We waren hier al eens eerder in 2013. Een mooi en rustig plekje, waar je voor slechts € 8,00 mag staan, incl. gebruik van toilet, douche etc.

Het haventje met camperplaats in het dorp Oudega.

We lezen wat, een boek, tijdschriften en mijmeren over de reis met een boot die we ooit nog willen maken dwars door Frankrijk… Dat laatste kwam door een wandeling rond de jachthaven waarbij we een heleboel motorjachten hebben zien liggen.

Vrijdag 2 september 2016
Aloys heeft een afspraak op de poli in Kampen om 11.00 uur. Dat betekent op tijd op, relaxed ontbijten en rond 09.00 uur hier vertrekken. Nou was Femma er al om kwart voor 7 uit, dus we vertrokken reeds om half negen. Rond 09.45 uur waren we thuis waar ik nog tijd over had om de krant te lezen…

2016-oudega-4Na het bezoek aan de poli zijn we rond 12.00 uur weer uit Kampen vertrokken. Nu richting Brabant, waar we zaterdagochtend om 09.00 uur in Uden worden verwacht. Op de A50 richting Apeldoorn bereikt ons het bericht dat er op de A12 voorbij Arnhem een ernstig ongeluk is gebeurd (foto).

Overal files, dit gebied moeten we vermijden! (c) De Gelderlander.Snelwegen worden afgesloten, we horen op de radio over verschillende files van 12 en 16km. Daar moeten we niet heen!

We besluiten bij Apeldoorn af te slaan richting Amersfoort, een stukje A1. We verlaten de snelweg bij Ugchelen en rijden via Hoenderlo en Otterlo dwars over de Veluwe naar Ede.
Onze route over de Veluwe naar Uden, keurig bijgehouden door APRS.Van Ede zoeken we onze weg naar het zuiden, naar Uden. We kruisen de Maas op een veerboot! Het duurt allemaal wat langer, meer binnenwegen, maar het is ook wel mooi. En zonder meer te verkiezen boven het urenlang in de file staan voor een dodelijk ongeluk!

Op de veerboot over de Maas.   Landgoed Blauwrijk, waar morgen de bijeenkomst plaatsvindt. We overnachten hier in een hoekje van de parkeerplaats.
Tegen het eind van de middag zijn we eindelijk bij Landgoed Blauwrijk bij Uden. Hier vindt morgen de laatste bijeenkomst van de “keer diabetes om”-cursus plaats. Deze keer mét partners, dus ik zet Femma niet af op dit adres, zoals de vorige keren, we blijven er meteen maar op de parkeerplaats overnachten.
Een mooi en heerlijk rustig plekje in de natuur!

Landgoed Blauwrijk bij avond...

Martijn van Beek, directeur van de Stichting Voeding Leeft. Zaterdag 3 september 2016
Vanaf 09.00 uur staat de koffie klaar in de grote verbouwde boerderij. Reeds voor negenen begint de parkeerplaats vol te lopen. We spreken binnen iemand van Blauwrijk; als we “de volgende keer weer met de camper zijn mogen we daar gewoon overnachten, dat is nooit een probleem”. Mooi geregeld, voor de grote terugkomdag op 8 oktober!

Na een introductie waarbij ook iedereen verslag kon doen van de persoonlijke voortgang en er tijd was voor de ervaringen van de partners is het tijd voor koffie. Na de koffie volgt een boeiend verhaal van Martijn van Beek, directeur van de Stichting Voeding Leeft, de motor achter deze “keer diabetes2 om”-cursussen.

Het door de deelnemers zélf bereide lunchbuffet!Vrijwel iedereen had thuis enkele koolhydraatarme gerechten bereid en meegebracht zodat de lunch meer weghad van een uitgebreid buffet. Dat smaakte overigens uitstekend!
Dankzij enkele deelnemers met een Turkse én een Surinaamse achtergrond waren er ook verrassende gerechten. Gaan we thuis ook eens (proberen te) maken 😉

Van links naar rechts: Ronald (coach), Nicole (praktijk ondersteuner), Conny (diëtiste) en Lotte (office manager).Ook het middagprogramma verliep voorspoedig en dat betekende uiteindelijk het eind van de cursus.
Er komen nog terugkomdagen (hoewel niet voor de partners) maar de cursus zit erop. Tijd om afscheid te nemen van de cursusleiders (foto).

We verlaten het platteland rond Uden, doen in het centrum nog enkele boodschappen voor het avondeten en zetten dan koers naar de bekende camperplaats van het 45km oostelijker gelegen Goch, in Duitsland. Hier blijven we vanavond, morgen naar huis.

De gereden route tussen donderdagochtend en zondagmiddag.Zondag 4 september 2016
Een snelle lunch naast de camperplaats in het Duitse Kleve.Lekker uitgeslapen, het is nu 09.45 uur en we zitten aan de koffie. Straks opruimen en nog even het toilet legen. En dan van hieruit naar huis. Met het begin van dit nieuwe schooljaar (een week geleden) heb ik thuis nog genoeg voor te bereiden.

Bovendien zou het vandaag een wat herfstige dag worden, het mooie weer is op. Echter, op de foto van rond 12.00 uur hiernaast schijnt nog de zon…!
Rond 14.00 uur zijn we weer thuis.

Speak Your Mind

*