Weekend Rosmalen

Op de camperplaats van Niesmann en Bischoff, importeur van grote, luxe campers.Ondanks stormachtige wind en veel regen vertrekken we op vrijdagmiddag rond 15.00 uur richting Rosmalen. Bestemming is een nieuwe camperplaats in Berlicum, vlakbij het Autotron waar morgen een grote radiomarkt is.

Onze ontwijk-de-file-route...Vrijdag 15 maart 2019
Dat hadden we beter niet kunnen doen, om 15.00 uur pas wegrijden. Files, meerdere files, mede door het barslechte weer. Voorbij Arnhem besluiten we binnendoor verder te gaan, maar dat blijkt ook geen goed idee. Nu staan we in de file op een provinciale weg bij Veenendaal…

Tegen zessen zijn we eindelijk bij de op 1 maart geopende particuliere camperplaats op het platteland bij Berlicum/Rosmalen. De inrit is wat nauw, maar het gaat. Er staan zelfs al twee campers.
Er zou ruimte zijn voor tien campers, twee rijtjes van 5, aangegeven met witte tegels. Maar die ruimte is wel klein. En het regent stevig, is dat gras daar wel op berekend?

Wanneer ik naar het plekje in de hoek probeer te rijden voel ik al de weerstand van een drassige bodem. Achteruitsteken gaat met moeite, de voorwielen hebben weinig grip. Wanneer ik weer iets vooruit wil, voel ik dat de achterwielen al wat zijn weggezakt…

Importeur van grote en luxe campers.We rijden er in één keer weer af, hier blijven we niet staan! De volgende optie is Oss, daar mag je overnachten op het terrein van Niesmann en Bischoff. We positioneren ons in de hoek voor het bedrijf en gaan eten maken, glaasje wijn inschenken!
Vandaag gereden: 177 km, totaal 177 km. Overnachting gratis.

We staan vlak achter de touringcar.Zaterdag 16 maart 2019
Uitstekend geslapen en om 08.00 uur al vertrokken naar Rosmalen. Ontbijten doen we wel op de parkeerplaats bij het Autotron.
Op de parkeerplaats zetten we de camper in een laantje waar alleen een bus staat. Eerst ontbijt, de markt gaat pas om 09.00 uur open! Van hieruit is het misschien 100m lopen naar de ingang.

De oude ingang van het Autotron.  Naar de hoofdingang.  Een overzicht van de hal.
Kaartje gekocht, de markt op. Ik had wat besteld, dus eerst maar eens kijken bij die leverancier. Het is een flinke antennebeugel van 1m50 lang, dus die breng ik even terug naar de auto. Verder koop ik wat ex-militaire kunststof mastpijpjes van 1m20 lang, nog een keer terug naar de auto.

Dick en Peter onderhandelen over de aankoop van 2 microfoon/luidsprekers.Bij mijn derde rondgang zie ik Peter PA2PME en Dick PA0DFN staan te onderhandelen bij een stand die losse microfoon/luidsprekers verkoopt voor aan de portofoon. Dan hang je de porto aan de broekriem en de microfoon aan de kraag van je jas.
...Ze lijken er niet helemaal uit te komen… 🙂
Even later treffen we elkaar en ook Ton PE1PBQ is van de partij. Aankomende vrijdag zien we elkaar bij Dick en Jenny thuis, 3 maanden verder en we staan weer met zijn allen in Friedrichshafen.

Rond 13.00 uur ben ik weer bij Femma in de camper, ik ben klaar. We doen een rondje door de omgeving, langs plaatsjes als Vinken, Heesch en Rosmalen. Tegen vier uur zijn we in Oijen aan de Maas, waar we gaan eten en overnachten. Bij een bierbrouwerij, net als 2 jaar geleden. Tijd voor een aperitief!
Vandaag gereden 75 km, totaal 252. Overnachting gratis.

De camperplaats bij de Oijense Speciaalbierbrouwerij (rechts op de foto). Een uitstekend restaurant!Zondag 17 maart 2019
Het heeft het grootste deel van de nacht gestormd én geregend, maar vroeg in de ochtend klaar het zowaar op. We willen nog wat geocachen, in deze omgeving. 
Een beetje zon en dreigende, donkere luchten wisselen elkaar af in dit rivierenlandschap.We vertrekken om 10 uur, over de dijk in de richting van Lith. Daar is een veerboot, dan kunnen we de Maas oversteken. Maar eerst volgen we de dijk nog zo goed mogelijk, tot aan de veerboot.

Dijkhuisjes in de zon...Onderweg passeren we een plek met wat huisjes aan de dijk, waar een geocache is verstopt. We vinden een parkeerplaatsje voor de camper en gaan lopend op zoek naar de cache. Die is snel gevonden.

Met de veerboot steken we de Maas over. Dat kan niet uit voor € 2,45 lijkt mij. Het is een rustige ochtend voor de veerman, lekker in het zonnetje. Hoewel de lucht al weer wat begint te betrekken.

De veerboot over de Maas bij Lith.
Onderweg krijgen we een appje van Herman en Riet, de overburen. Een rukwind heeft de scheidingsmuur in onze tuin, de muur tussen ons en de buren, naar onze kant doen omvallen. Da is niet zulk mooi nieuws, al ben ik blij dat mijn antennemastje zich kranig houdt op de zijgevel!

De Hervormde Kerkruïne waar ergens bij die bomen de cache is verstopt!We doen nog een cache in het Land van Maas en Waal voordat we besluiten om naar huis te gaan. Deze cache is verstopt bij een kerkruïne. Van dit kerkje staat nog de toren en de achterkant, het middenschip is verdwenen. Het vinden is wat lastiger, maar het lukt ons toch met circa 10 minuten zoeken.

Daarna maar op huis aan. Binnendoor, dat wel: niet over de snelweg langs Nijmegen en Arnhem, maar dwars door de Veluwe langs Uffelte en Kootwijk. Zo komen we uiteindelijk bij Nunspeet weer op de Oude Zuiderzeestraatweg en rijden we via Elburg en Oldebroek terug naar Kampen. Tijd om de schade in ogenschouw te nemen…
Wat eens ons scheidingsmuurtje was met de buren...
De route van vandaag, over de Veluwe.Om half drie zijn we thuis en samen met Herman bekijk ik de stormschade. Het valt op zich wel mee, morgen eerst maar eens bellen met de verzekering.
Vandaag gereden 143 km, totaal 395 km.

Speak Your Mind

*