Archief voor oktober 2015

CQWW DX-contest (SSB) 2015

De shack vlak voor ik 'm weer veranderd heb, zie volgende bericht!De jaarlijkse CQWW DX-wedstrijd in telefonie. 48 uur de tijd om zoveel mogelijk verbindingen (qso’s) te maken, met zoveel mogelijk landen in zoveel mogelijk verschillende zones. En ik heb voor mijzelf een thuis-record gezet: in ca. 12 uur tijd maakte ik 472 verbindingen!
[Lees meer…]

JOTA 2015 in Zwolle

Jota 2015Het weekend na de SAC-contest is er weer de jaarlijkse JOTA, de Jamboree On The Air bij de scoutinggroep in Zwolle.
De antennes staan er al, gelukkig: vrijdag is een koude en regenachtige dag. Niet leuk om buiten op te bouwen. Dat was vorige week een stuk beter weer!

[Lees meer…]

SAC ssb 2015

Ons 'Running Station', de Yaesu FT-905 van Joeri.Joeri (PE5JW) en ik (PA3DAT) hebben besloten tóch weer mee te doen met de Scandinavian Activity Contest. Na 3 afzeggingen binnen ons 5-man sterke team bleven wij met zijn tweeën over. Ik had onze “special call” al weer aangevraagd (PA6SAC) en de locatie, een scoutinggroep in Zwolle met een 25m hoge kantelbare mast was opnieuw beschikbaar. Dus we gingen er voor, Joeri en ik!
[Lees meer…]

Onderdelenmarkt, contest en zuid-Limburg…

Druk met de verkoop op "De Lichtmis"De afgelopen weken waren een tikje hectisch. Na het Radio Actief Campertreffen heb ik nog (recreatief) meegedaan met de Scandinavian Activity Contest, 24 uur telegrafie. Goed voor 154 radioverbindingen. Het weekend daarna stonden we op de Radio Onderdelen Markt op de Lichtmis (A28, richting Meppel).
[Lees meer…]