2016: zomervakantie – week 5

Historische panden langs de haven in Saint-Valery-en-Caux.Maandag 8 augustus 2016
Vanuit Veulette-sur-Mer trekken we verder langs de Normandische kust. Naar Saint-Valery-en-Caux, langs de kust naar Dieppe. We doen onderweg nog boodschappen bij een grote E. Leclerc. Dan komen we bij Le Tréport en moeten we kiezen: verder omhoog langs de kust naar Calais of richting oost naar Abbeville.

Aan de lunch op hetzelfde dorpspleintje waar we ruim 20 jaar geleden met ons VW-busje overnachtten...We kiezen voor oostwaarts, Abbeville. Van Abbeville, via Doullens naar Arras. In die omgeving, bij het dorpje Mochecourt, gaan we op bezoek bij een bio-boerderij met winkel. France Passion uiteraard! Er is meer dan genoeg plaats, officieel voor 5 campers, buiten een Engelse camper zijn wij de enigen.

Overnachten op het terrein van de France Passion bio-boer.We gaan morgen verder oostwaarts, richting Ardennen. We willen via Luik/Maastricht naar huis en niet via Brussel en Antwerpen. Van hieruit is de Belgische grens slechts een kilometer of 30…
Vandaag gereden: 264km. Totaal: 6769km.

Dinsdag 9 augustus 2016
Vanuit het dorpje Mochecourt gaan we verder richting Valenciennes en Maubeuge, aan de Belgische grens. Onderweg doen we nog één keer een grote supermarkt aan voor die laatste typisch Franse boodschapjes…

Een mooi kasteel langs de Maas. Op de voorgrond een kunstenaar(?) die aan het tekenen is.We komen België binnen bij Beaumont en volgen de N40 naar Philippeville. Altijd  mooi, de Ardennen! We verlaten de N40 en via een mooie binnenweg door een steil dal bereiken we de rivier de Maas ten noorden van Givet.

Van hieruit volgen we de oever van de Maas, richting Luik. Voor een late lunch stoppen we langs het water voorbij Anseremme. We passeren Dinant, Namen en Huy.

Dinant, stadje aan de Maas, beroemd om de uitvinding van de saxofoon.
Overnachten bij de steenkolenmijn in Blegny. Geen bijzondere plek maar goed genoeg voor de overnachting.De camperplaats aan de Maas in Huy is helaas vol (er is maar plek voor twee) dus we gaan verder. Een stuk snelweg om Luik heen brengt ons naar het dorp Blegny, vlak bij de grens met Zuid-Limburg. Hier is voldoende ruimte speciaal voor campers op de parkeerplaats van de voormalige steenkolenmijn. Die kun je nu bezoeken, maar dat hebben we al eens gedaan.
Vandaag gereden: 275km. Totaal: 7044 km.

Woensdag 10 augustus 2016
Deze (voorlopig even) laatste nacht in de camper hebben we uitstekend geslapen. Toen ik wakker werd, rond half acht, regende het! Dat hebben we weinig meegemaakt, de afgelopen maand. We gaan direct nog wel even een geocache doen, hier vlakbij de mijn. Misschien wel twee…

Even hapje eten, tussen de middag...Van hieruit nog een bezoekje aan de Abdij Val Dieu, met een uitgebreide kaas- en bierwinkel. Dat is hier zo’n 15km vandaan, dat kan nog mooi. Er blijkt ook een aardig restaurantje bij te zijn met een buffet: we zoeken meteen wat uit voor de lunch!

Daarna binnendoor, door de Voerstreek, naar Gulpen. Vandaar via Wijlre, binnendoor naar de A79, Maastricht vermijden. En dan verder alles “normaal”: snelweg Roermond, Venlo, Nijmegen, Arnhem, Apeldoorn, Kampen. En dan zijn we na een maand afwezigheid weer thuis!
Vandaag gereden: 294km. Totaal op deze vakantie: 7338km.