2014: Zomervakantie – week 5

Maandag 4 augustus 2014
Vannacht onweer en regenbuien. Om 03.00 uur de dakluiken gesloten, nadat ik eerst de Atas antenne eraf had geschroefd. Het is nu 09.00 uur en het miezert nog steeds. Dit is onze laatste hele dag in Zweden. We moeten vanavond in Trelleborg zijn, vandaar vertrekken we morgenochtend om 10.00 uur naar het Duitse Travemünde.

Köttbollar, de échte Zweedse gehaktballetjes.Via de E6, een échte snelweg, zijn we al om 13.00 uur in Trelleborg. En dat is inclusief een lunchpauze van bijna een uur, waarin we aan de köttbollar zaten (foto).  Daarom eerst naar de Mega-ICA, een super-supermarkt waar Femma anderhalf uur zoet is en ik (onder meer)  foto’s kan inplakken in dit blog. Het is prettig dat het blog ongeveer af is wanneer we thuiskomen, anders is het risico niet denkbeeldig “dat het er bij blijft”…

We kijken ook nog even waar we morgenochtend rond half negen in de rij moeten gaan staan voor we aan boord mogen. Dat is amper 2km verderop (van de overnachtingsplaats), dus dat gaat ook wel lukken. We gaan de wekker op 07.00 uur zetten, waarschijnlijk ben ik dan “al lang”, gewassen en aangekleed. We kunnen er ook eerder gaan staan, dan maken we koffie en ontbijt terwijl we in de rij voor de boot staan.

Op de (gratis) camperplaats in TrelleborgDan naar de camperplaats. Een groot, braakliggend terrein aan zee, waar zich al tientallen campers hebben verzameld. En er komen er nog steeds bij! Waarschijnlijk allemaal morgen met de boot van 10.00 uur mee, naar huis. Wij hebben een aardig plekje, we gaan wat te eten maken met een glaasje wijn.
Totaal gereden: 242km / Totaal: 5793km.

Dinsdag 5 augustus 2014
In de rij. We waren de 7e, mooi vroeg dus!Of het nou komt door de boot of de wekker die gezet is, we zijn om de haverklap wakker. Om half zeven vind ik het mooi geweest en ga ik eruit. De eerste camper vertrekt al. Wij gaan ons wassen en aankleden, de boel opruimen, de auto weer rijklaar maken. Om kwart voor acht rijden we de camperplaats af, naar de twee kilometer verderop gelegen terminal.

Bij TT-lines checken we in aan het loket en we mogen doorrijden naar rij 51. We zijn nummer 7: er zijn 3 personenauto’s voor ons, en 3 campers. Nu is het tijd om water op te zetten: we gaan koffie maken en ontbijten! Het heeft vannacht nog wat geregend, nu is het bewolkt met een twijfelend zonnetje.

Zo krijgen de zonnepanelen de hele dag licht!Om 09.05 uur beginnen de voorste auto’s in beweging te komen, dus ik klim snel achter het stuur. Femma gooit de schuifdeur dicht: we gaan aan boord. We rijden het schip in op dek 5, rijden helemaal door naar voren en… we staan op het voordek in de openlucht. Ideaal voor een camper met zonnepanelen!

In de lounge.We zoeken een plekje in de lounge en drinken nog een kop koffie. We lezen wat, al dan niet op één van de twee iPads, tot het 12 uur is. Dan mogen we naar het lunchbuffet, waarvoor we bij de boeking reeds hebben gereserveerd. Een heerlijke maaltijd, met veel warm erbij.
De kliffen van het Deense eiland Møn.We doen er lekker lang over, lezen wat tussen maaltijd en dessert, nemen nog een kop koffie. We passeren ondertussen het Deense eiland Møn, met zijn witte kliffen.
Om half drie sluit het restaurant. Tegen die tijd verplaatsen we ons weer naar de lounge, het is te fris en winderig om buiten te zitten.

Om 18.30 uur komen we in Travemünde aan en we besluiten nog een stuk te rijden. In ieder geval tot voorbij Hamburg, dan staan we morgen tenminste niet in de file. Onderweg doen we nog een pauze voor een broodmaaltijd en we passeren Hamburg in alle rust: het is gewoon stil op de weg!

Tegen half tien zijn we op de camperplaats in Sittensen, daar hebben we al vaker gestaan. Genoeg voor vandaag!
Vandaag gereden: 140km / Totaal: 5933km.

Woensdag 6 augustus 2014
Femma is jarig! Ontbijt op bed… 🙂
Plan: naar Bremen, bezoek aan Freizeitwelt (kampeerbedrijf), overnachten op de camperplaats in het centrum, uit eten bij de Raadskelder. Morgen naar huis. Maar plannen zijn er om te veranderen, dus we zien wel. Eerst naar een supermarkt. Er zijn een paar dingen op en we hebben ook broodjes nodig voor de lunch. Daarna verder naar Freizeitwelt, 60km verderop.

femma2Bij Freizeitwelt zijn we een aardige tijd druk. We kopen uiteindelijk 2 nieuwe stoelen die qua breedte passen onderin de camper, Femma vindt onze huidige stoelen niet optimaal. Verder muskietengordijn voor de achterramen, dan kunnen die ook ‘s nachts open staan in Scandinavië. En nieuwe koffiemokken! (foto). Het is al na drieën wanneer we Freizeitwelt verlaten. Nu naar de camperplaats, vanavond uit eten? We vinden het eigenlijk nog te vroeg.
We besluiten om verder te gaan, maar wel in Duitsland te eten. Dat wordt dan waarschijnlijk Meppen, de laatste behoorlijke plaats vóór de grens bij Emmen.

Op het terras in Meppen.In Meppen parkeren we de auto en wandelen we het stadje in. Op een marktplein zit een goed restaurant, te zien aan het aantal mensen dat op het terras zit te eten. Het is Hotel Schmidt, na even wachten hebben we een tafeltje. Femma komt ná het eten op het idee voor een foto voor het reisverhaal, dus de serveerster maakt een foto met Femma’s telefoon. Femma heeft beloofd de volgende keer de ogen open te houden!

Na het eten wandelen we terug naar de auto, het is nu nog 120km naar huis. Dat wordt dus geen camperplaats meer, we gaan naar huis! Tegen 22.00 uur parkeren we de camper voor de deur, binnen een uur is het meeste eruit, de stapel post nagelopen en wij schenken nog een glaasje wijn in.
Vandaag gereden: 329km / Totaal 6262km.