Zomer 2017: Eilandhoppen in Schotland

Schotse Whisky.Een lang gekoesterde wens: eilandhoppen in Schotland. Ofwel een bezoek aan de Binnen- en Buiten-Hebriden, de grote groep eilanden in de Atlantische Oceaan voor de westkust van Schotland.
Dus niet naar de Orkneys, de Shetlands of Faröer Eilanden. Dié komen een andere keer aan de beurt!

Dit reisverslag in opgesplitst in 5 weken. We vertrekken op dinsdag 25 juli en hopen op donderdag 24 (of vrijdag 25) augustus weer thuis te zijn. Over de ferry’s vind je meer informatie op de pagina voorbereidingen.

We kunnen nog even lekker buiten zitten...Week 1
Dinsdag naar Noord-Holland, op woensdag met de nachtboot naar Newcastle upon Tyne in noord-oost Engeland. Vanaf Newcastle aan de oostkust nemen we een mooie route naar de Schotse westkust waar onze eerste bestemming het eiland Arran is.
Na Arran volgt het schiereiland Kintyre, maar dat is al week 2.
[Naar week 1…]

Uitzicht over de baai in Lochbuie.Week 2
Aangekomen op Kintyre rijden we via Campbeltown het schiereiland rond. Vvervolgens verder langs de kust naar het noorden, tot Oban. Hier nemen we de veerboot naar het eiland Mull, voor we noordelijker naar Skye gaan.
[Naar week 2…]

Onderweg op het zuidelijke Harris.Week 3
Maandagmorgen vroeg op de boot naar Lewis & Harris, de buiten-Hebriden. Daarna naar Uist en van Uist weer terug naar Skye. Op vrijdag richting Aberdeen aan de Schotse oostkust, naar de Deesite.
[Naar week 3…]

Het beroemde Falkirk Wheel.Week 4
Maandag zijn we op weg naar de beroemde bootlift de Falkirk Wheel. Van daaruit verder, Engeland in, richting de Cotswolds. Daar komen we opnieuw Wietse en Anja tegen en we trekken een paar dagen samen op.
[Naar week 4…]

De voormalige woning van Rudyard Kipling.Week 5
Nog enkele dagen, donderdag komen we weer thuis. We bezoeken nog een paar landhuizen van de National Trust, onder meer die waarin Sir Winston Churchill woonde. Woensdagavond in Dover, voor de terugreis.
[Naar week 5…]

Comments

 1. Marja Verburg zegt

  YES! Daar gaatieweer… ik verheug me nu al op de foto’s en verslagen. Have a safe trip en pas goed op elkaar.

 2. Volg jullie via je site. Jammer dat ik je niet gewerkt heb met cw in de IOTA. Kan jullie camper nu net niet zien op de webcam in Oban. (Hangt bij Eeusk Restaurant aan de overkant van de terminal.)
  Ik kijk af en toe op DX summit of je call daar ergens vermeld staat. Tot nu toe nog niks.
  Veel succes!
  73 de Joop, PA3JD
  Dedemsvaart

  • Hoi Joop, leuk dat je ons volgt! Wat de radio betreft: ik heb nog niets gedaan buiten die 40 qso’s in de IOTA-contest (waarvan 15 op 10m) en één keer inmelden in de 40m-ronde van Kampen. We zijn net zwervers, we trekken elke dag een stukje verder. Dan moet ik nog mijn camperforum bijhouden, vind ik het leuk om het blog bij te houden én ik heb nog een paar boeken meegenomen en dan… blijft er weinig tijd over.
   Ik weet niet of je zelf ook nog vertrekt op vakantie, anders wens ik je vast een hele goede reis!

 3. Gefeliciteerd Femma! ?

 4. J.Slagter zegt

  Aloys, bedankt voor het verslag over Schotland enz. Met atlas er bij goed te volgen. Het “links” rijden valt dat mee, ook op drukke plaatsen?

  • Ja hoor, geen probleem.
   Een paar keer vergat ik het, bijv. wanneer je vanuit een parkeerterrein de straat weer opdraait, rechtsaf. Dan reed ik rechts en kwam er een auto op me af, dan schrikken we (samen) wel even :-). Dan snel naar links!
   Wat wennen is: ‘het gevaar’ komt altijd van rechts, niet van links zoals wij gewend zijn! Een rotonde kan bijna niet fout gaan, maar je moet wel naar RECHTS kijken of er iemand aankomt!
   Maar het went heel snel, echt gevaarlijke situaties hebben we (gelukkig) niet meegemaakt.

   Gevaarlijk voor ons als voetgangers: oversteken? Kijk eerst naar RECHTS!!
   Dus niet naar LINKS kijken en de weg op stappen, want lig je waarschijnlijk al onder een auto…

 5. Ina van Dijk zegt

  Wat weer een geweldig mooi reisverslag was dit,van een ongetwijfeld prachtige reis. Lijkt mij toch wat “eng” om met je eigen auto daar links te moeten rijden….. Jullie hebben veel gezien en gedaan. Heel erg leuk om ons weer te laten meegenieten! Dank daarvoor!!

  • Sinds we thuis zijn heb ik nog weinig auto gereden. Soms betrap ik mezelf erop dat ik opeens denk: ‘moet ik niet naar links?’ Zo’n moment, een fractie van een seconde, dat je denkt: ‘doe ik het wel goed?’ 🙂
   Maar we zijn dit jaar dan ook (in twee vakanties) 6 weken in het VK geweest, het werd al aardig een gewoonte!
   Dank voor je aardige reactie!

Speak Your Mind

*