2018: Zomervakantie in Scandinavië

Noordzeekust in het Deense Jutland.We hebben de tijd, dus we gaan opnieuw 6 weken op reis. Nu naar Scandinavië, op ons gemak. De eerste dagen langs de kust van Jutland in Denemarken en vandaar door naar Zweden en Noorwegen. Waarschijnlijk over de bruggen, deze keer. We zien wel!

Ons oorspronkelijk plan was via Polen, Litouwen, Letland en Estland. En dan van Tallinn met de veerboot naar Helsinki. Maar op de een of andere manier trekken die Baltische Staten ons (nog) niet echt. Daarom hebben we er, voor nu, vanaf gezien. Misschien volgend jaar!

Zo kan ik mooi even loggen! Geocachen in Duitse bunkers langs de Deense kust.Week 1
Vertrek op maandag 16 juli
Richting Glückstadt aan de Elbe. Dan door naar Ribe, in Denemarken. Deze week zwerven we langs de Deense westkust. Met een heerlijk koel windje, tijdens zo’n Europese hittegolf!
[Naar week 1…]

Hier stuift het zand op zijn ergst, je staat in de volle wind.Week 2
Maandag 23 juli. Laatste stukje Denemarken, op dinsdag steken we over naar Göteborg. Van daaruit naar boven, Noorwegen in. Vanwege de hitte toeren we naar de Noorse westkust.
[Naar week 2…]

Overnachten op de Stekenjokk.Week 3
Maandag 30 juli. Over de Hardangervidda naar Geilo, in het oosten. Omhoog richting Rondane. Door Rondane naar boven, richting Gäddede in Zweden. Zondag bij Anna en Mikael SJ2W.
[Naar week 3…]

In Burträsk bij Mikael en Anna.Week 4
Maandag 6 augustus, Femma jarig. We verblijven een paar dagen bij Anna en Mikael SJ2W. Woensdag verder richting Noord-Noorwegen. Naar Tromso, de noordelijkste grote stad, en dan naar Senja.
[Naar week 4…]

Ons plekje aan de oostkant van het centrum van Tromsø.Week 5
Maandag 13 augustus. Vandaag bezoek aan Tromsø, 350km boven de Poolcirkel. Daarna in de richting van het eiland Senja: mooi als de Lofoten maar nog niet zo bekend! Van Senja terug naar Zweden, richting Vilhelmina.
[Naar week 5…]

Ons plekje bij een rustig gedeelte van de rivier.Week 6
Maandag 20 augustus. Nog een dagje op de camping in Vilhelmina. In de sauna. En dan verder, op de terugweg. Over de E45 naar het zuiden, helemaal tot Gotenburg. Daar nemen we op vrijdagavond de boot naar Frederikshavn in Denemarken, net als op de heenweg.
[Naar week 6…]

Comments

 1. Martin de Goei zegt

  Hoi Aloys. Is hier op Sommarøy een hele mooie plaats. Hoop dat de kabeljauw zal smaken. Je hebt mooie foto’s gemaakt. Met veel plezier zullen wij je blog volgen. Nog een goede reis! Groeten Martin en Diane

 2. Jan Slagter zegt

  Dag Aloys weer een mooi reis verslag—op de heen reis hebben wij in Frederikshavn op parking max 12 uur, voor her douanekantoor gestaan—als je om 22 uur van de boot komt is het denk ik al donker—en deze P vast bezet,. Ga dan naar de mix P—- achter het douanekantoor en de vrachtauto P—, daar zijn ook toiletten en de trapopgang naar de ferry. Goede reis verder .

  • Dank je Jan! We houden het even in gedachten. We hadden ons al voorgenomen om 28km door te rijden naar Tårs, daar is een aardige CP bij een camperdealer. We stonden daar al een nachtje aan het eind van week 1.
   Groet! Femma en Aloys.

 3. Wat een heerlijk reisverhaal weer met heel wat bekende plekjes. Ben een beetje laat in-getuned, maar kon daardoor alle weken achterelkaar doorlezen?Super! Dank ook voor de diverse tips.

Speak Your Mind

*