2019: Nazomer Engeland/Schotland – week 4

Meer foto’s in Femma’s fotoblog.

Een vroege, zonnige ochtend! Tijd om de antenne af te breken...Maandag 23 september 2019
De zon schijnt weer! Op tijd op, onder de douche, zendspullen en de antenne weer opruimen. Koffie en ontbijt, watertanks vullen, toilet leeg en schoon. Om 10.00 uur zijn we weer klaar om te vertrekken.

We kiezen een route binnendoor, door de Yorkshire Dales. Zo komen we opnieuw door het leuke plaatsje Hawes, nu vanaf een andere kant. Van daaruit gaan we richting Tirsk, het stadje waar de dierenarts woonde van de TV-serie “all creatures great and small“. Maar daar zijn we al eens geweest, 26 juli 2009.

Spoorlijn door de Yorkshire Dales.
Wij komen Treasurer's House binnen door een zij-ingang.Voor Thirsk buigen we af naar York, waar we een bezoek willen brengen aan het Treasurer’s House van de National Trust. Het staat midden in het centrum, achter de Yorks Minster, de kathedraal. In York waren we al drie keer eerder, dus we komen nu puur voor Treasurer’s House.
Dat wordt zoeken naar een plekje om de camper achter te laten voor enkele uren. Het lukt ons aan de Lord Mayor’s Walk, pal tegenover de St. John’s University. Amper 500m lopen!

Treasurer’s House blijkt een mooi historisch pand met prachtige tuin, waar we wel een uurtje zoet brengen. De auto geparkeerd op loopafstand, in het superdrukke centrum van York!

Geparkeerd in hartje centrum, tegenover de St. John University of York.  Dit is dus één van de historische gebouwen van de St. John University.  De College Street, achter de kathedraal van York. Om de hoek zit het Treasurer's House.
De centrale hal en ballroom van het Treasurer's House.  De andere kant van de centrale hal.   De salon.
Eén van de slaapkamers...  De achterkant van Treasurer's House.  De tuin van Treasurer's House grenst aan de ruimte om de kathedraal.
Rond half vijf rijden we het drukke York weer uit naar een eenvoudige camping iets ten zuiden van de stad. Daar zitten we nu aan een glaasje wijn en onder meer bezig om het eten voor te bereiden.
Vandaag gereden: 166 km, totaal 2308 km. Overnachting £ 8,00.

De simpele camping bood een prima nachtrust, op wandel/fietsafstand van York Centrum.Dinsdag 24 september 2019
Prima nachtrust op de ‘camping’ Bleakhouse Farm aan de Mitchels Lane in York, postcode YO10 5OY.
Wij gaan verder richting Newark-on-Trent, via het Peak District. Lydie en Peter vertrekken vandaag met de boot uit Hoek van Holland naar Harwich en die treffen we morgen, woensdag op een camping in de omgeving van Newark.

Via de snelweg rijden we, in de stromende regen, langs Leeds naar Sheffield. In Sheffield doen we boodschappen bij een grote Sainsbury’s supermarkt, een beetje vergelijkbaar met E.Leclerc in Frankrijk.

Vanaf Sheffield gaat het richting Tideswell, via dorpjes als Hollow Meadows. Via Eyam naar Ashford in the Water. Prachtige natuur, leuke dorpjes ondanks de regen.

Kerkje in Tideswell, één van de dorpjes onderweg...  Hoofdwinkelstraat, gezien van het kerkhofje.  Eenb straat in het dorp Tissington, met een mooie landhuis links.
Op de parkeerplaats van de Britstops-pub The Okeover Arms in Mapleton.Tegen het eind van de middag besluiten we een pub te zoeken, voor de overnachting. Het wordt The Okeover Arms in Mapleton aan de weg naar Newark. Morgenochtend nog 90 km naar Newark-on-Trent.
Vandaag gereden: 197 km, totaal 2505 km. Overnachting gratis.

Woensdag 25 september 2019
Dit dorp heeft wel een heel klein kerkje...Op tijd op, we gaan richting Newark! Vandaag treffen we Peter en Lydie op een camping net buiten Grantham, aan de snelweg naar Newark-on-Trent. Maar eerst doen we een geocache en kijken even in het eeuwenoude mini-kerkje in dit dorp.

Onze route vanuit de zuidpunt van het Peakdistrict naar Grantham is circa 80km, en buiten een paar kleine files  verloopt dat vlot. We zijn tussen 12 en half één op de camping en installeren ons vast. Amper een uurtje later zijn ook Peter en Lydie er, de zon schijnt, de stoeltjes kunnen buiten!

Ze zijn er! Lydie rijdt de camper binnen, Peter doet het hek dicht.  Even poseren in onze nieuwe "bedrijfskleding".  Het weer is zelfs goed genoeg om gezamenlijk buiten te eten!
Onze nieuwe Hamcation shirts.Morgen in de loop van de ochtend vertrekken we van hieruit naar de Showgrounds in Newark waar vijdag en zaterdag het grootste Engelse Hamfest plaats vindt, het jaarlijkse treffen van Britse radioamateurs. Wij vertegenwoordigen daar, met een kleine stand, de grote Hamcation in Orlando, Florida.
Wellicht trekt dat extra bezoekers naar Florida, maar het zou helemaal mooi zijn als we bedrijven kunnen interesseren zich komend voorjaar ook op de Hamcation in Florida te komen presenteren.
In ieder geval: de komende 2 dagen zullen we overnachten we op het terrein van het Hamfest.
Vandaag gereden: 82 km, totaal 2587 km. Overnachting £ 12,00.

Donderdag 26 september 2019
Vanoctend rond 10 uur vertrokken van de camping, richting Newark. Bij aankomst eerst naar een supermarkt, inkopen doen voor een paar dagen. Zo zijn we tegen twaalven bij de “showgrounds” waar we een plek uitzoeken om de komende twee nachten te blijven staan.

Onze stand, de basis staat! Nu wij nog...Vervolgens met zijn vieren de hal in, spullen mee om de stand aan te kleden. Stand is een duur woord, we hebben 3 tafels in L-opstelling waarvan we de laatste teruggeven aan de organisatie.
We zetten het grote Hamcation achtergrondscherm op en in elkaar, kleden de tafels aan en eigenlijk zijn we daarmee klaar voor vandaag. De rest van de spullen, nemen we morgenochtend pas mee de hal in.

Eric WA6HHQ, de grote man achter Elecraft.We kijken rond, veel grote namen van bedrijven die alle merken verkopen: veel Yaesu, Kenwood en Icom. Bij Icom gevraagd naar de nieuwe IC-705, maar die is hier nog niet te zien en schijnt pas in de loop van volgend jaar in de winkel te liggen. We ontmoeten Eric WA6HHQ, de CEO van Elecraft uit de VS. Peter kent ‘m goed en we gaan even met ‘m op de foto. Eric is hier om zijn nieuwe paradepaardje, de K4, te promoten.

Met zo'n 15 graden is het fris, maar de bbq is er niet minder om!Soms schijnt de zon, dan weer een stortbui. We hebben de luifels aan elkaar en gaan straks grillen. Morgen, de eerste beursdag, verder!
Vandaag gereden: 29 km, totaal 2616. Overnachting betaald door Hamcation.

Vrijdag 27 september 2019
Ready to go!We vertrekken rond 09.00 uur naar de hal (150m lopen), om 10.00 uur stroomt het publiek naar binnen. Dan zijn wij er klaar voor!

Het is een dag met afwisselend mooi weer en stormachtige plensbuien. Een ellende voor de verkopers van tweedehands spullen buiten, op het terrein. Op een bepaald moment was er zoveel wind dat de masten met antennes, als demo opgesteld, weer naar beneden werden gehaald. Jammer, want met een zonnetje erbij was het buiten prima te doen…

Laat het publiek maar komen, we zijn er klaar voor!We hebben veel mensen aan de stand gehad, zelfs enkele Nederlanders en Amerikanen en enkele Ieren. Maar verder toch vooral Engelse en Schotse radioamateurs. Hamcation was bij velen geheel onbekend, maar daar hebben we nu al wat verandering in gebracht! Morgen verder.
Vandaag gereden: 0 km, totaal 2616. Overnachting betaald door Hamcation.

Een deel van de Icomstand, één van de groteren.Zaterdag 28 september 2019
De tweede beursdag. We gaan weer rond half tien met onze spullen naar de stand. Bij binnenkomst maak ik meteen wat foto’s, voor het publiek om 10 uur binnenstroomt. Uiteindelijk zou het vandaag wat rustiger blijken te zijn dan gisteren, maar wel gezellig. En voor Peter en mij de gelegenheid om nog even extra rond te kijken!

Peter en Liedy maken de stand weer klaar voor de tweede beursdag.  National Hamfest Newark, een paar plaatjes.  National Hamfest Newark, een paar plaatjes.
National Hamfest Newark, een paar plaatjes.  Het buitenterrein, een kleine radio/onderdelenmarkt. Liedy wordt geinterviewd voor de TX Factor, een radioamateur-Youtube-kanaal.
Alle spullen weer terug bij de camper, inpakken!Liedy wordt nog geinterviewd voor de TX Factor, een Youtube kanaal over amateurradio (foto hierboven, rechts).
De beurs duurt tot 16.00 uur maar rond 15.00 uur begint iedereen met inpakken en ook wij breken de stand af en transporteren de hele boel weer terug naar de campers, verderop op het terrein.

We gaan ons de steaks goed laten smaken!Tegen half vijf zijn we klaar en vertrekken we, terug naar Grantham waar de camping van woensdagavond ons goed is bevallen. Maar eerst: uit eten. Als afsluiting van de beurs gaan we eten bij een uitstekend Steakhouse wat we afgelopen woensdag -bij toeval- hadden ontdekt: Miller & Carter Steakhouse.
Vandaag gereden: 32 km, totaal 2619 km. Overnachting £ 12,00.

Zondag 29 september 2019
Rustig dagje. Vandaag verplaatsen we ons naar Bletchley Park, bekend van de Enigma uit de Tweede Wereldoorlog. Tevens het national radiocentre van de RSGB, de Radio Society of Great Britain. Dat willen we morgen (maandag) met zijn vieren gaan bezoeken!

We vinden een eenvoudige maar mooie camping iets ten noorden van Milton Keynes. De weg er naar toe voornamelijk over de snelweg, M1. We bekijken de camping, bij aankomst, en rijde dan nog even door naar een Tesco Superstore voor boodschappen en diesel. Dat is hier geen probleem op zondag.

Op de camping in Marston Moretaine.Op de camping kortstondig de stoeltjes buiten voor de lunch. Korststondig, want na de lunch slaat het weer om en verdrijven wolken, regenbuien en windstoten het zonnetje. Op internet boek ik een overtocht van Dover naar Duinkerken op donderdag 3 oktober. We hebben besloten, mede vanwege het weer, een weekje eerder huiswaarts te keren.
Vandaag gereden: 155 km, totaal 2774 km. Overnachting £ 14,00.

De route van de vierde week.Links het kaartje met de route die we deze week hebben afgelegd.

[Verder naar week 5…]