2019: Nazomer Engeland/Schotland

De beroemde Milleniumbridge in Newcastle.Woensdag 4 september zijn we vertrokken voor een reisje van circa 5 weken naar Engeland en Schotland. We zijn weer lid geworden van zowel de National Trust als Britstops, overnachten bij pubs!

Aanleiding was de vraag van Peter en Lidy of we zin hadden om mee te gaan naar Hamfest 2019, de jaarlijkse nationale dagen voor Britse radioamateurs in Newark-on-Trent. Zin hadden we wel, maar niet een reisje van één week. Als de overtocht toch al is betaald, dan blijven we ook wat langer!

Klaar voor vertrek! Buurman Herman zwaait ons uit.Week 1
We vertrekken op woensdag rond de middag naar IJmuiden waar om 17.30 uur de boot vertrekt naar Newcastle upon Tyne in Noord-Engeland. Van daaruit gaan we deze eerste dagen Schotland in voor een roadtrip van 2 a 3 weken.
[Ga door naar week 1…]

Prachtig uitzicht over het historisch havenplaatsje St. Abbs. Femma zit te lezen in de auto.Week 2
Vanuit de omgeving Edinbourgh gaan we verder noordwaarts. We bezoeken een paar kastelen en landhuizen en rijden door tot Inverness. Daar buigen we af naar het westen.
[Ga door naar week 2…]

Het huis zich bevindt zich binnen een wonderlijke stalen installatie...Week 3
Aan de Schotse westkust. Een kanaal, een eeuwenoude Inn, Schotse Jugendstil en een (kort) bezoek aan de stad Glasgow. Daarna verlaten we Schotland en gaan richting de Yorkshire Dales.
[Ga door naar week 3…]

Uitzicht onderweg in de Yorkshire Dales...Week 4
Na een kort bezoek aan het Lake District en Yorkshire Dales gaan we zuidwaarts richting Newark-on-Trent. Hier zullen we woensdag a.s. Peter en Lydi ontmoeten, donderdag onze stand(je) opbouwen op de ‘Fairgrounds’, vrijdag en zaterdag ‘Hamfest’.
[Ga door naar week 4…]

The Bull Hotel in Olney.Week 5
Waarin we samen met Peter en Lydie een bezoek brengen aan Bletchley Park op maandag. Op dinsdag krijgen we pech (koppeling drukgroep stuk) en moet de camper gerepatrieerd worden naar Nederland…
[Ga door naar week 5…]

Comments

 1. Een hele fijne en veilige reis gewenst. We gaan jullie volgen en weer genieten van de belevenissen. Take care.

 2. Leuk om jullie verslag weer te volgen Aloys en Femma. In week twee op zaterdag en zondag veranderd de datum plotseling in februari. Verder een mooie en fijne vakantie.

  Mario, PA3BAI.

 3. Complimenten voor de prachtige sfeervolle foto’s en verhalen. Heel leuk om de route in beeld en woord te volgen.
  Hebben jullie nog iets meegekregen van de wereldkampioenschappen wielrennen?
  Nog een fijn staartje van jullie reis toegewenst.
  Hetty en Wiebe

  • Hoi Hetty en Wiebe!
   Van dat wielrennen afgelopen weken veel borden gezien, dat de weg afgesloten zou worden. Gelukkig waren wij er toen al langs, dus we hebben er verder eigenlijk niets van meegekregen!

Speak Your Mind

*