2018: de Meivakantie in Frankrijk

Op bezoek bij de charmante familie Ilja Gort en Caroline d'Hollosy in Saint-Romain-la-Virvée (omg. Bordeaux).Dit jaar niet één of twee weken op stap, maar bijna 6 weken! We gaan naar (zuid-)Frankrijk. Eerst middendoor richting Bordeaux en Ilja Gort. Misschien naar de (oostelijke) Pyreneeën.
Terug door de Provence en de Drôme. En dan via Zwitserland naar Friedrichshafen aan de Bodensee. 

We hebben dus tijd genoeg. De hele meimaand in Frankrijk, we zien er naar uit! We sluiten af met een bezoek aan Hamradio, de grootste radiobeurs van Europa in Friedrichshafen op 1, 2 en 3 juni. Van daaruit terug naar huis.

Mooie plek aan de Maas voor een overnachting!Week 1
Vertrek op donderdagmiddag 26 april. Via Enschede en Gronau, via Kampen(!), naar het zuiden. Maastricht, Luik, Givet. Frankrijk!
Naar Reims, met zijn kathedraal. Via Troyes naar Chaours, het kaas-stadje. Tonnerre, met zijn beroemde lavoir.
[Naar week 1…]

In Sarlat-de-Canéda.Week 2
Maandag 30 april, Sancerre. Via Montluçon richting Dordogne. Guéret, onze eerste camping. Naar Sarlat-la-Canéda, één van de mooiste stadjes van Frankrijk. Montfort aan de Dordogne.
En op bezoek bij wijnboer Ilja Gort en vriendin Caroline d’Hollosy.
[Naar week 2…]

Zwemmen!Week 3
Maandag 7 mei, twee dagen camping. Dan de Pyreneeën in, Spanje, Andorra. Van Andorra richting Middellandse Zee. De plages. Dan iets omhoog: de Cevennen en naar het oosten: de Provence.
[Naar week 3…]

Een hele oude Citroën, misschien wel net zo oud (of ouder) dan ik!Week 4
Maandag 14 mei, probleempje aan de auto opgelost. Verder door de Cevennen naar de Drôme en Provence. Wijn inkopen, voor thuis en voor de zomer in Scandinavië. Dan door naar de Middellandse Zee.
[Naar week 4…]

Lunchpauze op een parkeerstrook langs zee.Week 5
Maandag 21 mei, aan de Middellandse Zee. En toeren langs de kust. Helaas wat minder mooi weer. Vanaf Cannes over de Route Napoleon weer naar het noorden. Een paar dagen in Baume-les-Messieurs.[Naar week 5…]

Dinsdagavond 18.00 uur in Friedrichshafen naast de Messe. Rechts Lidy en Peter Meijers PA2PME.Week 6
Maandag 28 mei. Langs de rivier de Doubs naar de Elzas. Door het Duits/Zwitsers grensgebied richting Bodensee, met de veerboot over naar Friedrichshafen, waar we 4 dagen naast het Messe-complex bivakkeren.
[Naar week 6…]

Comments

 1. Oh, wat een heerlijk vooruitzicht! Geniet ervan. Ik ga de berichten weer volgen. Mooi dat er goede vering onder de bus zit…met al die flessen wijn die mee naar huis moeten 🙂

 2. Mooi vooruitzicht! Vorig jaar hebben wij een camper gehuurd en zijn we naar Zuid Frankrijk gereden via Grenoble/Gap naar Le Lavandou en vervolgens via Cannes/Monaco/Menton Italie ingegaan naar Toscane. Via de Dolomieten Oostenrijk in en de Gross Glockner gereden en vervolgens via de Algau terug naar huis. 14 campings en 4500 km gereden. Geweldige beleving. Geniet mensen, ik zal de berichten weer met veel plezier lezen!

  • Leuk om te lezen Arthur! Dat was ook een behoorlijk grote reis, in 14 dagen 🙂
   We hebben nu de tijd, dus die nemen we ook. Geen haast, een handjevol losse bestemmingen en de mogelijkheid om onderweg de plannen om te gooien, als dat zo uitkomt. Wel een reis, overwinteren is niet ons ding. En deze zomer ook nog een rondje om de Oostzee.
   Blijkt dat er meer mensen meelezen dan je zo verwacht! 🙂

 3. Zeker lezen en kijken er meer mensen mee! Al jaren. Bv. via APRS, een leuk systeem. Vanmiddag tijdens een pauze op het werk even via de smartphone gekeken waar jullie rijden of staan. Via streetview krijg je een mooie indruk. Lijkt wel altijd mooi weer daar! Volgens mij heb ik je ook wel eens gehoord op 40m in contact met het thuisfront. We hebben ook een Peugeot Boxer zelfbouw van 2003. Wordt zoveel mogelijk gebruikt voor weekenden en één kortere vakantie per jaar. Veel plezier en veilige kilometers. 73 Wim PA5AO

  • Aloys Aloys zegt

   Leuk Wim! Dank voor je reactie. Inderdaad grappig he, dat APRS. Je kijkt min of meer live mee. Een vriend van me appt dan wel eens: “leuk plekje waar je nu staat!” 🙂
   Veel plezier met de zelfbouw Boxer, 73!
   Femma en Aloys.

 4. Hoi Femma en Aloys! Heerlijk dat we weer mee mogen genieten van jullie reizen en helemaal leuk als er bekende plekjes voorbij komen! Gelijk zin om in de camper te stappen en die kant op te gaan. Dank voor je tip van Lavoir van Tonnere… Vaak “langs” gereden maar nu staat ie op onze to-do list voor dit jaar, als we oa naar Bourgogne gaan.
  Op bezoek bij Ilja Gort… ook leuk om te doen, hadden wij ook al eens gezegd, zeker na al die leuke tv-programma’s en z’n boeken…
  Bij Chateau Montsegur hadden wij overnacht onderaan de berg, op een parkeerplaats. Werden we ‘s morgens gewekt door de koeienbellen 🙂 De koeien stonden rondom onze camper… Heel leuk, ‘s morgens om 05.30 uur als je je gordijn een stukje open doet om te kijken! Goede reis verder en wij blijven volgen!
  Groetjes Peter en Ina.

 5. Bob Diesel zegt

  Wist dat u2 onderweg waren, maar heb nu na 2 weken pas gekeken.
  Ziet er heel mooi uit die rit, heb ook al weer de FP adresjes in m’n boek aangekruist. Die Armagnac-boer spreekt me wel aan.

  Veel plezier en veilige rit verder, we kijken volgende week weer!

 6. Zo gevonden, ik wens jullie een mooi, en vooral een gezonde tour.
  Geniet lekker van de tijd en rijd voorzichtig.

  Groeten Celal

 7. ..even een compliment tussendoor: prachtige foto’s en wat een lekker lezend verslag! Ik denk dat we de neus van onze camper ook gauw een keer richtig Frankrijk zullen zetten.. Fijne en veilige reis verder! We blijven jullie volgen.

 8. Jan Slagter zegt

  Aloys, weer een mooi verslag van deze reis, bedankt. Bij ,, Hamradio” loopt daar voldoende ,, jeugd” voor de toekomst? Mijn oom had vroeger een grote oude legerzender in Bathmen, grote draaibare antenne in de tuin en later veel kleinere uitvoeringen. Bij het “opruimen” had mijn schoonzoon geen belangstelling voor de apparatuur ondanks zijn gedegen “morse” opleiding in het NL leger. Heb hem al een keer op jouw verslaggeving gewezen. Maar tegenwoordig hebben ze zoveel anders en techniek leren staat niet op plaats 1 bij de jeugd.

  • Hoi Jan,
   het radiozendamateurisme is nog springlevend, maar er zijn -zoals bij vele hobby’s- verhoudingsgewijs veel ouderen. We vergrijzen, zonder twijfel. De magie van een radioverbinding met verre landen is minder geworden, nu het internet onze wereld zoveel kleiner heeft gemaakt. En ‘de jeugd’ communiceert natuurlijk vooral via de mobiele telefoon, daar hebben ze geen radio voor nodig…

Speak Your Mind

*