2019: Voorjaar in Frankrijk

Femma bij de minibieb van de camperplaats in Goch.We zijn vertrokken voor 5 weken richting Frankrijk. Een rondreis die, net als vorig jaar, zal eindigen aan de Bodensee op de Hamradio beurs in Friedrichshafen. Deze keer niet naar de Pyreneeën, de focus ligt wat meer op midden-Frankrijk.

Onze ideeën zijn tamelijk vaag, dus we zien wel waar we uitkomen. Midden door Frankrijk, richting Limoge? Of de Dordogne? In ieder geval de Drome, wijn en olijfolie kopen in Nyons, Valréas en dergelijke. Misschien nog naar ons favoriete campinkje in de Jura. Of vanuit de Drome naar Noord-Italië en Zwitserland, de Alpen door.

We eindigen in ieder geval op het camperterrein naast de beurshallen in Friedrichshafen, Zuid-Duitsland. De laatste week brengen we daar door met vrienden. bezoeken de driedaagse beurs en wellicht staan we zelf ook nog achter een stand om reclame te maken voor de Hamcation 2020 in Orlando, Florida.

Het prachtig groene en stille dal...Week 1
We zijn vertrokken! De reis gaat naar het zuiden, richting Maastricht, door België naar Pont-a-Mousson. Binnendoor, langs de Maas naar Langres. Van Langres via Gray en Dole de… Jura in! Prachtig weer, een paar dagen naar onze favoriete camping. Vervolgens duiken we de Auvergne in.
[Naar week 1…]

Conques: we wandelen vanaf de betaalde P-plaats het dorp in.Week 2
In de Auvergne. Een reisje langs bijzondere plekken en leuke dorpjes. Dan verder naar het zuiden, over binnenwegen. Richting Carcassone, vanwaar we het Canal du Midi willen volgen naar Agde aan de Middellandse Zee. Vanwege de warmte brengen we met Hemelvaart enkele dagen door op een coole camping…
[Naar week 2…]

Het strand net achter de camper...Week 3
Langs de Middellandse Zee naar de Camarque, Saintes-Maries-de-la-Mer. Daarna door naar de Provence. Maar eerst nog het pinksterweekend doorbrengen op een perfecte camping aan de Middellandse Zee. Een camping met schaduwrijke plekjes én een zwembad!
[Naar week 3…]

Het strand, aangekomen onderaan de berg.Week 4
Pinkstermaandag nog op de camping, dinsdag verder, de Provence in. Richting de Drome, Nyons. Allemaal leuke plaatsjes, markten en wijnboeren. Wijn inkopen! 🙂
Eind van de week door Zwitserland naar Friedrichshafen aan de Bodensee.
[Naar week 4…]

Week 5
Vanaf dinsdag 18 juni zijn we in Friedrichshafen, op de camperplaats naast de beurs. Staan we met vrienden bij elkaar. Vrijdag t/m zondag is het Hamradio. Op maandag vertrekken we richting huis, waar we dinsdag 25 juni weer hopen aan te komen.
[Naar week 5…]

Comments

 1. Wiebe en Hetty van der Hoek zegt

  Hoi Femma en Aloys,
  Wat een leuke verhalen en prachtige foto’s van jullie Frankrijk reis. Vooral de foto’s van het Canal du Midi zijn heel bijzonder. We genieten met jullie mee.
  Weer veel leuke ideeën opgedaan. Zeer de moeite waard om verschillende plekken zelf eens in levende lijve te bekijken.
  Nog een hele mooie reis (en foto’s) gewenst.
  Hetty en Wiebe

Speak Your Mind

*