2005-05 Pinksteren aan de Moezel

Lekker met de camper weggeweest. Naar de Eifel en de Moezel, 4 dagen. We vertrokken al op donderdagavond naar Bad Munstereifel. Daar kwamen we in het donker aan. We hebben overnacht op de parkeerplaats bij het Eifelbad, er stonden nog een stuk of 4, 5 campers.

Vrijdag
Op vrijdag door de Eifel gereden (Eifel Hohen Strasse) naar wijnboer Jochen Clemens, in Wintrich aan de Moezel.
Leuk: die wist al dat we kwamen! Ik had het op de voorpagina van de Campersite gezet, en dat had een Vlaming, die daar ook was met de camper, tegen hem verteld.
Hebben we ‘s avonds nog aardig wat witte wijn (een cuvée van Elbling en Rivaner) soldaat gemaakt, een latertje…
Op de foto sta ik bij Jochen in de wijnkelder, even wat proeven.

Zaterdag
Zaterdag via Trier, waar Femma wilde winkelen en ik werken achter de laptop, naar een camping in het Endertdal bij Cochem. Slecht weer de hele dag, het regende veel.

Zondag
Het weer was een stuk opgeknapt, de zon scheen! Lekker uitgeslapen, gedoucht, en om 11.15 uur met de bus (openbaar vervoer) vanaf de camping naar klooster Marthental, een half uurtje rijden.
Van daaruit is het ca. 12km lopen, door het wilde Endertdal, terug naar de camping. Rond 16.00 uur waren we terug.
Daar aangekomen meteen het “kamp opgebroken”: onze vrienden Wietse en Anja, met de camper op de terugreis uit Toscane (Italië), zouden die avond nog aankomen bij Jochen Clemens, de wijboer. En dan willen wij daar ook zijn!

Wij waren er om 18.00 uur, Wietse en Anja rond 20.00 uur. Eten bij Jochen! De wijnboeren hadden Open Huis met de Pinksteren, dan kun je niet alleen wijn proeven (en drinken) maar ook regionale hapjes: casseler rib met zuurkool, asperges in roomsaus met pasta, vurige goulashsoep etc. En dat voor zeeeer zachte prijsjes, dus smullen maar!
Alweer een latertje…

Maandag
Uitgeslapen, houten kop… Laat ontbeten met zijn vieren, daarna, bij de koffie, werkoverleg Campersite. Wietse en Anja hebben ook de nodige ideeën met betrekking tot vernieuwingen, dus brainstormen en aantekeningen maken. Lekker buiten, op het terras van Jochen. Het werd bijna 25 graden, dus we werden nog een beetje bruin ook!

Uiteindelijk zijn we rond 15.00 uur, na nog een “feuerliche Gulashsuppe” op huis aangegaan. Wietse en Anja bleven nog een dag langer, die hadden op dinsdag nog geen school.
Na nog wat oponthoud onderweg, een Vulkaan-informatiecentrum en een file, waren we om 21.00 uur thuis.