2005-09 Kanoweekend Ardennen

Belgische Ardennen – 9, 10 en 11 september 2005
We hadden afgesproken (al maanden geleden, ergens in het voorjaar) om met een aantal mensen weer eens te gaan kanoën in België. Dat hebben we wel eens vaker gedaan, maar de afgelopen paar jaar niet.

  • Herman en Eugeni gingen mee, dochter Marloes en vriend Wilco hadden andere afspraken. Zoon Mark had iets van de scouting, dus die ging ook niet mee.
  • Hans en Sini waren ook mee, uiteraard met hond Fax maar die hoefde niet in de kano.
  • Jack en Aly hadden zich aangemeld maar gingen toch niet mee, vanwege problemen met de riolering die opgelost moesten worden. Misschien volgende keer.

Het doel was een kanotocht van 21 km van Houyet naar Anseremme, zie de beschrijving op de Campersite.

Vrijdag 9 september

Aloys was van mening dat je de camper moet schoonmaken voordat je vertrekt. Ik denk altijd dat je dat moet doen als je thuiskomt, maar verschil moet er zijn, nietwaar.

Op de heenweg hadden we geluk. Zo hier en daar wat wegwerkzaamheden en daardoor langzaam rijdend verkeer, verder viel het mee. Herman en Eugenie konden pas later weg en hadden minder geluk waardoor ze pas laat aankwamen. Hans en Sini waren er al lang, die waren donderdag al vertrokken.

Zaterdag 10 september

Zoals je op de foto’s ziet staan we aan de rivier. ‘s Morgens is het nog stil en mistig. Het vroeg opstaan zit er bij Herman nog helemaal in.

Voordat we vertrekken een lekker ontbijtje met de hele club.

Klaarmaken voor vertrek.

Bij deze kanoverhuurder word je gelanceerd. Gaat leuk hoor!

Hier zie je op de voorgrond Herman en Eugeni, daarachter varen Hans en Sini.Op de foto ernaast is de eerste pauze. We zitten hier op een terrras voor een bakje Belgische koffie.

  

Het lijkt wel of ik hier achterstevoren drijf?

Aloys gaat als eerste van de eerste barrage af. Helaas, gaat goed.

Daarna volgen Hans en Sini, helaas gaat ook goed.

  

Me too, gelukkig.

Op de linkerfoto zie je herman en Eugeni succesvol de 2e barrage afgaan. Jammer he.Op de rechterfoto zie je Femma die aan de linkerkant in de kano is gestapt, en er aan de rechterkant weer uitfl… Of ging het nou andersom?

  

Herman en Eugeni door de 2e barrage. Helaas, gaat alweer goed :-).
En dan zijn we niet ver meer van het eindpunt en zit het kanotochtje er bijna op.

Op het station in Anseremme. De trein naar Houyet gaat om 3 uur, om 5 uur en om 7 uur. Niet te missen dus, want dan moet je 2(!) uur wachten op de volgende trein!

In de trein.

Aangekomen op het station in Houyet waar we vanmorgen per kano zijn vertrokken. Het ritje met de trein is ca 20 min. Kost iets van € 3,00.

Zondag 11 september

We hebben de camping afgerekend en vangen aan met de terugreis. In overleg wordt besloten om over Namen te rijden, en daar nog even naar boven, naar de Citadel. Eventueel drinken we daar koffie of bekijken de citadel.

Boven gekomen blijkt dat in het kader van de Nationale Monumentendagen een Middeleeuws feest is georganiseerd. Alle deelnemers zijn verkleed in de bijpassende sfeer, echt heel knap gedaan.

Op de foto boven zie je mensen op een ouderwetse manier koken in potten boven een houtvuur.

Op de foto links de mensen die lekker zitten eten. Eerst koken, dan eten. Hond zit onder de tafel, net echt.

Dan rijden we verder via Maastricht. Wij hebben intussen ook wel zin in iets te eten. Bij een zeer bekende firma langs de route kun je daar makkelijk parkeren en snel iets te happen nemen. Niet mijn favoriete restaurant maar wel gemakkelijk.

Van daaruit nemen we vast afscheid. Onderweg zwaaien eerst Hans en Sini af, en Herman en Eugeni rijden sneller dus die raken we ook kwijt. Maar iedereen is goed thuis gekomen, na een sportief en gezellig weekend. En het weer was erg goed, dus in alle opzichten geslaagd.