2005-09 Zelfbouwtreffen

Vrijdag 30 september t/m zondag 2 oktober 2005

Afgelopen weekend heeft voor de 1e keer een zelfbouwtreffen plaatsgevonden, georganiseerd door bezoekers van het camperforum. Dat wil zeggen: het idee en het initiatief kwamen van Charles Franconi en zijn vrouw José. Een redelijk aantal campereigenaars die hun voertuig zelf hadden ingericht reageerden positief, en zo kwamen we afgelopen weekend bij elkaar op camping De Lucht in Scherpenzeel.

Tijdens het weekend waren ook aanwezig of kwamen op bezoek mensen die plannen hebben – van nog heel pril tot heel concreet – om ook zo iets te gaan doen. Gelukkig waren de weergoden met ons, zodat je rustig bij elkaar kon rondkijken en een praatje maken zonder kletsnat te worden.

Vrijdag 30 september 2005
Vertrokken op vrijdag in de loop van de middag. Tegen half 5 aangekomen, wij waren die dag zeker niet de eersten. Door de anderen een kop koffie aan te bieden onder de luifel (en later een slokje wijn) werd het al snel gezellig voor onze camper.

Tegen half 7 ging bijna iedereen zijn avondmaal organiseren, inclusief wijzelf. Daarna werd het snel donker maar er was genoeg animo om elkaar weer op te zoeken en nog lange tijd gezellig buiten te zitten.

Ik voelde me toch wel erg aangetrokken tot het aardewerken potkacheltje van Charles en José, en ben er vanwege de dalende buitentemperatuur dicht bij gaan zitten. Wel met paraplu (met dank aan Rik de Ceulaer) omdat het motregende. Dat zijn toch charmes van het kamperen nietwaar?

Een eindje verderop hoorden we een vuurtje knapperen in een soort lege BBQ-bak. Ook daar zat een groepje gezellig omheen. Dat maakt het ‘s avonds buitenzitten in deze tijd van het jaar een heel stuk aangenamer wat mij betreft.

De regen hield soms even op, soms ging het weer iets harder. Zo tegen 10 uur ging het harder regenen, reden om bijtijds het camperbed op te zoeken.

zaterdag 1 oktober 2005
Regen tikkelt ‘s nachts heel gezellig op het dak van je camper. Maar de volgende morgen regende het nog en dat vinden we dan meestal niet zo leuk. Gelukkig was dit maar van korte duur waarna het weer de hele dag redelijk was met regelmatig een zonnetje erbij.

Zaterdag kwamen er meer campers bij waardoor het totaal aantal campers op 23 kwam. Hiervan ca. 15 buscampers, daarnaast 2 alkoven, 1 integraal, 2 touringcars en 3 offroad-voertuigen. Het was allemaal ongedwongen en gezellig en zo vloog de dag voorbij.
De camper van RikDC uit Belgie (hieronder) was ooit een ‘busje’ voor 32 personen…

Vanaf 6 uur konden we in het restaurant terecht. Uiteraard kon je er iets eten, en ze hielden het ‘s avonds voor ons open. Aloys had voorgesteld om te gaan BBQ-en maar dat was alleen bij Wietse een Anja doorgekomen zodat wij met z’n vieren hebben geBBQ-ed.

Na het eten was in het restaurant gezellig samenzijn. Charles had iedereen uitgenodigd om zijn/haar foto’s mee te nemen op de laptop, zodat we op verschillende plekken een soort dia-show konden laten draaien. (Plakboeken heb ik niet gezien. Dat had natuurlijk ook gekund maar ik ben bang dat je dan zo langzamerhand tot een minderheid gaat behoren…)
Ieder die dat wilde kon een presentatie geven, en degene die daar belangstelling voor had kon langs de verschillende presentaties lopen.

Zo vond ik het o.a. erg leuk om te zien hoe Wim en zijn vrouw hun camper van bijna schroot weer hebben opgebouwd tot een geweldig super de luxe rijdend paleis. Kost een paar cent maar dan heb je ook wat! N.b.: mijn tip voor volgend jaar zou zijn om meer mensen aan te moedigen om hun foto’s te presenteren.

zondag 2 oktober 2005
De volgende morgen, eerst wat bewolkt maar al snel kwam de zon er weer door.

Een aantal mensen die op tijd vertrekken, maat er kwamen ook nog wat mensen kijken die op zaterdag verhinderd waren. Een aantal gaat ook nog eens kijken bij elkaar, of gezellig samen koffie drinken in het zonnetje.

Hieronder de grote bus op het andere veld; de ingang van het voor ons gereserveerde veld was te krap…

Wij proberen een beetje op tijd naar huis te gaan omdat we ‘s middags wat familie-afspraken hebben maar het valt niet mee om ons los te maken omdat er steeds nieuwe dingen te bepraten zijn.

Het eindoordeel is: een geslaagd weekend, en een veelgehoorde uitspraak: Volgend jaar weer! Met dank en complimenten voor de initiatiefnemers Charles en José Franconi.